Tips voor de verkoop van je huis

Tips voor de verkoop van je huis

Ben je eindelijk klaar om de stap te zetten en je huis te verkopen, maar wil je liever geen makelaar inhuren? Lees dan gauw verder wat je kunt om het zelf te doen.

Huis verkopen

Natuurlijk is het eerste waar je aan denkt bij het verkopen van een huis, een makelaar. Dit is vanzelfsprekend aangezien zij in het bezit zijn van expertise en je bij alle stappen en procedures kunnen ondersteunen. Helaas is dit niet altijd zoals je wilt dat het gaat aangezien er veel vraag is naar makelaars en er dus veel tijd tussen kan zitten wat wel kan oplopen tot maanden. Vandaar dat het tegenwoordig ook een idee en tip is om zelf je huis te verkopen.

Eén van de voordelen hiervan is dat je zelf de bezichtigingen kunt inplannen met potentiële klanten voor het kopen van je huis wanneer het uitkomt. Of dit nu doordeweeks in de avond is of in het weekend is, het is allemaal aan jou.Dit is natuurlijk handig aangezien een makelaar alleen binnen kantooruren een afspraak kan inplannen én vaak hebben ze ook andere afspraken gepland staan waardoor er wel weken tussen kunnen zitten. Een ander voordeel is dat je zelf de rondleidingen kunt geven in je huis zoals jij wilt. Je kunt zo vertellen hoe je de tijd hebt ervaren in het huis zelf, maar ook hoe het buurt en de omgeving is bevallen. Aan de hand hiervan kun je natuurlijk ook de vragen beantwoorden van de klanten die langskomen! Dit maakt het natuurlijk een stuk persoonlijker en voelen beide partijen zich op hun gemak.

Bovendien kun je veel geld besparen door geen makelaar in te huren aangezien de kosten kunnen oplopen tot wel duizenden euro’s. Als je van plan bent om te verhuizen, dan kun je het geld zeker wel hierin steken.

Professionele hulp inschakelen

Ben je toch aan het twijfelen of je de verkoop wel in je eentje kunt afhandelen, omdat je niet voldoende kennis denkt te hebben over de procedures die erbij komen kijken? Dan heb je nog altijd de optie om een makelaarsbureau in te schakelen, zoals de Huizenbank. Zij kunnen je namelijk adviseren over financiële zaken bij de verkoop en ook eventueel met onderhandelen en andere zaken waarbij je professionele advies wilt. Het is aan jou bij welke zaken je hulp  wilt en aan de hand daarvan kun je een pakket samenstellen met een adviseur met de diensten die je wilt dat ze je verlenen!