Stukadoor inschakelen

Stukadoor inschakelen voor nieuwe woning

Veel mensen die gaan verhuizen, schakelen een stukadoor voor hun nieuwe woning in. En dit is niet vreemd. Vooral bij gedateerde huizen voldoen de wooneisen niet altijd aan de koper. Veel mensen geven de voorkeur aan strakke muren. Een stukadoor in Etten-Leur kan een bestaande muur weer glad en strak maken. Ook herstelt een stukadoor muren. Scheuren of een gat in de muur? De stukadoor weet daar wel raad mee. Door middel van stucwerk maakt hij de muur en daarmee je woning, weer als nieuw.

Heb je een oude badkamer die je gaat renoveren? Een stukadoor kan een muur zo bewerken, dat deze niet meer getegeld hoeft te worden. Veel mensen vinden deze optie fijn. Vanuit hygiënisch oogpunt: er gaat niks tussen de voegen zitten. Daarnaast is het een stuk makkelijker schoon te houden. En het oogt ook strakker. Door een stukadoor in te schakelen voor je nieuwe woning, kun je deze geheel aanpassen aan je woonwensen. En dat is belangrijk, want je huis moet een thuis worden.

Werkwijze van een stukadoor

Vaak komt een stukadoor eerst langs in je nieuwe woning. Samen met jou bekijkt hij de oppervlakte die stucwerk nodig heeft. Aan de hand daarvan geeft hij een advies over hoeveel lagen stuc er nodig zijn. Verder berekent hij hoeveel materiaal en arbeidsuren nodig zijn. Moet je budgetteren? Kijk of je in goed overleg zelf de materialen bij de bouwmarkt mag halen en kopen. Zo heb je qua materiaalkosten wat korting. Of je laat alles door de stukadoor regelen, dit is het meest zorgeloos. Want: geen ritjes naar de bouwmarkt die je moet maken.

Een stukadoor kan met lagen stuc werken. Een muur heeft veel droogtijd nodig. Is het een grote oppervlakte? Vraag je stukadoor waar het beste mee gestart kan worden in je nieuwe woning. Er zijn muren die extra behandeling nodig hebben met glasvezelbehang. De stukadoor kan hier goed advies over geven

Stukadoor inschakelen voor een nieuwbouw woning

Een stukadoor is een echte vakman. Ook als je een nieuw huis laat bouwen, kun je een stukadoor in Etten-Leur inschakelen voor je woning. De meeste nieuwbouw huizen worden kaal opgeleverd. Een stukadoor kan de afwerking geven die de muren en plafonds nog nodig hebben. Doordat de muren in een nieuw huis glad zijn, kost het minder aan materiaalkosten. Daardoor kan het een aantrekkelijke optie zijn om een stukadoor in te schakelen en je nieuwe woning helemaal naar je zin af te maken.

Bron: Homewishez