Stappenplan bij het bestrijden van vochtproblemen

Stappenplan bij het bestrijden van vochtproblemen

Mocht het je onlangs zijn opgevallen dat je woning last heeft van vocht? Dat is opzich niet zo een probleem mits het snel wordt opgelost. Bovendien zijn vochtproblemen een van de meest voorkomende bedreigingen voor monumenten, bedrijfspanden en woningen. Alpha Vochttechniek vertelt je welke stappen ondernomen moeten worden bij het bestrijden van vochtproblemen.

Het vinden van een specialist in vochtbestrijding

Het erkennen dat je woning kampt met een vochtprobleem is stap 1. Daarna zal zo snel mogelijk een specialist ingeschakeld moeten worden voor het verhelpen van het vochtprobleem. Bij het selecteren van de juiste specialist in vochtbestrijding is het vooral belangrijk een specialist te kiezen die garant staat voor duurzame oplossingen. Wellicht weet iemand in je directe omgeving wel een bedrijf die de vochtproblemen kan verhelpen. Anders kun je ook online oriënteren voor het vinden van de juiste vochtbestrijding specialist.

Probleemanalyse om de oorzaak te vinden

Wanneer de juiste specialist eindelijk gevonden is zal deze starten met het uitvoeren van een analyse. In deze probleemanalyse zal aan het licht gebracht worden wat de oorzaak is van het vochtprobleem. Deze probleemanalyse is een kosteloos onderzoek waar uiteindelijk een offerte uit komt rollen. Bij de meeste gevallen is het verstandig direct de problemen te laten oplossen, want als het probleem wordt verergerd zullen de kosten alleen maar verder oplopen.

Oplossen van het vochtprobleem

In de probleemanalyse is naar voren gekomen wat voor vochtprobleem het precies betreft. Dit zal vaak gaan om optrekkend vocht, doorslaand vocht, vochtproblemen in de kelder of vocht in kruipruimte. Afhankelijk van het type vochtprobleem zal worden beoordeeld of de muren geïmpregneerd moeten worden of dat er bijvoorbeeld nieuw metselwerk nodig is voor het verhelpen van het vochtprobleem. Hierbij is het belangrijk dat er voor de lange termijn oplossing gekozen wordt. Mocht je kiezen voor een tijdelijke oplossing dan is de kans zeer groot dat na een aantal jaren de problemen groter geworden zijn en het oplossen ervan nog vele malen duurder is geworden dan voorheen.