hoogwerker

Spinhoogwerker kopen: gebruikt of een nieuwe?

Van plan om een spinhoogwerker aan te schaffen? Dan is een van de eerste keuzes die je moet maken: kies je voor een nieuwe of gebruikte hoogwerker? Beide opties brengen voordelen en nadelen met zich mee.

Een spinhoogwerker is natuurlijk geen alledaagse aankoop. Daarom is het goed om je te verdiepen in de belangrijkste aandachtspunten. Zo weet je precies waar je bij de aanschaf op moet letten. Hieronder geven we tips en advies om de juiste spinhoogwerker te kopen.

De voordelen van een nieuwe spinhoogwerker

De aanschafkosten van een nieuwe hoogwerker zijn uiteraard hoger dan wanneer je kiest voor een gebruikt model. Echter brengt het ook veel voordelen met zich mee. Zo is het bij de aankoop van een nieuwe spinhoogwerker vaak mogelijk om een financiering te regelen. Zoals bijvoorbeeld lease.

Een ander groot voordeel van een nieuwe spinhoogwerker kopen is dat je door de garantie meer zekerheid hebt. Blijkt er na de aankoop iets mis te zijn met de hoogwerker? Dan valt dit meestal onder de garantie, waardoor je niet onverwachts te maken krijgt met extra kosten. Daarnaast is een nieuwe hoogwerker vaak gemakkelijker te verzekeren.

Bij het kopen van een nieuwe machine denkt men vaak direct aan de hoge afschrijving. Zo ook bij het kopen van een spinhoogwerker. Echter is dit bij hoogwerkers niet het geval. Door schaarste in de markt is blijft de restwaarde van nieuw dus relatief goed. In de huidige tijd is de aanschaf van een nieuwe spinhoogwerker een verstandige keuze.

De voordelen van een gebruikte spinhoogwerker

Vanzelfsprekend zijn er al diverse werkzaamheden uitgevoerd met een gebruikte spinhoogwerker. Om in te kunnen schatten in welke mate de hoogwerker belast is kan je vragen naar de uitgevoerde werkzaamheden. Elk werk vraagt een andere belasting, waardoor het verstandig is om navraag te doen over welke werkzaamheden met de machine verricht zijn. Ook is het van belang om te vragen naar de onderhoudshistorie. Goed onderhoud is namelijk essentieel voor een lange levensduur van de spinhoogwerker.

Het grootste voordeel van een gebruikte spinhoogwerker is dat de prijs een stuk lager is dan bijvoorbeeld een nieuwe machine. Echter valt dat relatief gezien ook nog mee. De restwaarde blijft door krapte op de markt namelijk erg hoog, waardoor het verschil in prijs tussen gebruikt en nieuw beperkt blijft.