Schanskorven op maat

Schanskorven op maat bestellen? Een decoratieve en functionele erfafscheiding!

Als je een erfafscheiding of schutting voor in de tuin zoekt, valt er heel wat te kiezen. Zo kun je gaan voor authentieke houten schutting, een stenen muur of een hoge heg. De afgelopen jaren zijn hiernaast ook andere soorten erfafscheidingen voor in de tuin in opkomst, namelijk schanskorven. Wat wordt er exact met schanskorven bedoeld? Welke mogelijkheden biedt dit materiaal voor gebruik in de tuin? En wat zijn precies pro’s van het gebruik van schanskorven op maat?

De schanskorf: wat is dit voor soort tuinafscheiding?

Houten schuttingen zie je in Nederland nog steeds in veel tuinen staan. Toch heeft dit materiaal, hoe mooi en natuurlijk ook, een aantal grote nadelen. Vooral het onderhoud dat ze nodig hebben en het feit dat een flinke storm jouw schutting omver kan blazen, zijn niet echt fijn. Met name op deze punten zijn schanskorven op maat een goed alternatief, omdat dit type tuinafscheiding weinig tot helemaal geen onderhoudsbeurten nodig heeft. En verder zijn schanskorven uiterst sterk en robuust. Maar wat is een schanskorf precies? Onder een schanskorf wordt een soort Rechthoekig of vierkante muur verstaan, die meestal is omgeven door een metalen gaasnet. Dit gaasnet wordt doorgaans opgevuld met steenbrokken, steenpuin of (als het omhulsel van glas of dicht materiaal is) met zand. Een schanskorf vormt een ijzersterke afscheiding in de tuin, die diverse toepassingen kan hebben.

Gebruik van een schanskorf: meerdere toepassingen mogelijk

Hoewel een schanskorf bijna altijd als een soort erfafscheiding wordt gebruikt, dus vooral functioneel, zijn er nog andere toepassingen mogelijk. Zo kan een lage schanskorf ingezet worden als een decoratief element voor bedrijven, in tuinen of op bepaalde grote terreinen. Schanskorven op maat zien er namelijk strak en modern uit. Overheden zetten de schanskorf vaak in als oeverkering, zandkering of om taluds bij bruggen te versterken. Een schanskorf is namelijk enorm massief en sterk en kan veel gewicht tegenhouden. Ze kunnen voorts als landschaps- of functioneel element ingezet worden om winkelpanden te beschermen tegen ramkraken, als een zitplek in de stad, om een open haard van te maken inde tuin en ook om bijvoorbeeld een woonwijk visueel af te scheiden van de toegangswegen ernaast. Een schanskorf i dus op tal van manieren inzetbaar.

Voordelen van een schanskorf gebruiken als particulier, bedrijf of overheid

Enkele voordelen van de schanskorf zijn al de revue gepasseerd: ze zijn een mooi sierelement en dienen uiteenlopende praktische doelen. Maar hiermee zijn alle voordelen van de schanskorf nog lang niet benoemd. Zo is het fijn dat ze robuust en sterk zijn. Ze houden bijvoorbeeld wind tegen en – tot op zeker hoogte – ook geluid. Een schanskorf is verder onderhoudsarm en hoeft niet, zoals een schutting van hout, geschilderd te worden. Een duurzame en milieuvriendelijke keuze dus! Verder laat een schanskorf water door, zodat je een plasvorming krijgt rond de korf. Een schanskorf heeft, dat is weer aan andere grote plus, een erg lange levensduur. Feitelijk gaan de korven levenslang mee. En ten slotte is het fijn dat ze op maat te maken zijn. Of je nu een grote of kleinere schanskorf zoekt: het is allemaal mogelijk!

Let wel op het volgende!

Van groot belang als je een schanskorf wilt gebruiken, is te zorgen voor een sterke, stabiele ondergrond die waterpas is. Besteed je hieraan onvoldoende aandacht, dan kan de schanskorf namelijk verzakken of omvervallen. Zorg daarom voor een goede ondergrond van beton of sterke stenen cq. tegels.