Professioneel verfmerk

Professioneel verfmerk gebruiken bij binnenwerk?

Stel je voor: je gaat klussen in je nieuwe of bestaande huis. De huidige muurkleuren bevallen je niet (meer) en zijn op sommige plekken beschadigd. Daarom besluit je om de muren eens op te frissen en deze te voorzien van een nieuwe laag verf. Je hebt de keuze om het zelf aan te pakken of een schilder in te huren. Na lang overwegen besluit je om het zelf te doen. Nu is het mogelijk om muurverf aan te schaffen bij iedere bouwmarkt, maar toch is het verstandig om gebruik te maken van een professioneel verfmerk. Waarom dit zo is? We leggen het je uit in onderstaand artikel.

Professionele verf voor een betere dekking

Met een professioneel verfmerk ben je ervan verzekerd dat je de hoogste kwaliteit verf gebruikt. Professionele muurverven dekken vaak in 1 laag. Waar je met een bouwmarktverf meerdere malen moet schilderen om de perfecte dekking te creëren, is dit met een professioneel merk verleden tijd. Door het verminderde verfgebruik ben je uiteindelijk ook goedkoper uit dan met een bouwmarktverf. Natuurlijk ligt het ook aan de ondergrond, is deze al eerder geschilderd of is deze net opnieuw gestukadoord. Vraag altijd advies voor het beste resultaat.

Geen verfstrepen

Daarnaast geeft een professioneel verfmerk zoals Caparol een mooiere afwerking. Wellicht ben je bekend met de verfstrepen die een kwast of roller achterlaat bij het verven. Deze strepen ontstaan vaak doordat de verf te snel droogt. Verf van hogere kwaliteit vaak een langere open tijd en een betere vloeiing, wat betekent dat de verf makkelijker in elkaar vloeit en er haast geen strepen te zien zijn. Dit geeft een strakkere en nettere uitstraling. Tip: werk altijd nat in nat om strepen te voorkomen. Stop nooit halverwege een muur maar maak een wand altijd in een keer af.

Verschillen in glansgraad

De meeste muurverven zijn er in mat en zijdeglans. Meestal wordt er voor een matte muurverf gekozen maar een zijdeglans kan zeker ook heel mooi zijn. Hoogglans muurverven zijn er niet zoveel te koop, mocht je voorkeur daar naar uit gaan dan wordt het even zoeken. Kijk niet alleen naar de glansgraad van een muurverf maar ook of deze verder aan je eisen voldoet. Bijvoorbeeld afwasbaar of geschikt voor natte ruimtes.

Scheelt tijd en moeite

Ondanks dat de kosten voor een pot professionele muurverf voor binnen wat hoger liggen dan een DHZ-merk, kan je van meer voordelen profiteren. Vaak droogt de verf sneller, mooier en beter op én is één keer schilderen genoeg. Niet meer twee of drie lagen schilderen. Tijd is waardevol.

Goedkoop is duurkoop

DHZ-verfmerken lijken in een eerste opslag goedkoop, maar het kan je nog flink duur komen te staan door het hoge verfgebruik. Laat je niet verleiden door de aantrekkelijk lage prijzen en ga na wat voor jou belangrijk is. In het geval van mooie, strakke muren weten wij wel voor wat voor soort verf we zouden gaan…