Productassemblage uitbesteden

Productassemblage uitbesteden: 3 voordelen

Uitbesteden of niet uitbesteden? Dat kan een lastige keuze zijn wanneer het om je productassemblage gaat. Velen houden namelijk het liefst zelf de controle op het gehele productieproces. Toch heeft het uitbesteden van je productassemblage vele voordelen, waarvan wij er in dit artikel 3 zullen benoemen.

Productassemblage uitbesteden voordeel 1: Gespecialiseerd personeel

Je werknemers en jij weten álles van jouw producten, daar bestaat geen twijfel over. Dat wil echter niet zeggen dat je ook de juiste mankracht in huis hebt om je productassemblage goed vorm te geven. Het uitbesteden van productassemblage kan er daarom voor zorgen dat gespecialiseerd personeel onder externe begeleiding aan de slag gaat met jouw product, wat uiteindelijk het beste resultaat oplevert. Op deze manier kan iedereen zich focussen op waar hij het best in is en ben je zelf niet verantwoordelijk voor het managen van productassemblage. Dat maakt dat het uitbesteden van productassemblage ook nog eens veel tijd bespaart.

Productassemblage uitbesteden voordeel 2: Extern netwerk ter beschikking

Bij productassemblage komt veel kijken, en daarom is het belangrijk om hier, naast het juiste personeel, ook de juiste kennis, onderdelen en machines voor tot je beschikking te hebben. Veel bedrijven die zich specialiseren in productassemblage hebben dit in huis of kunnen dit op korte termijn in huis halen door een extern netwerk dat zij hebben opgebouwd. Wanneer je er dus voor kiest om je productassemblage aan één van deze bedrijven uit te besteden, krijg je via dit bedrijf automatisch toegang tot hetzelfde netwerk. Dat garandeert dat jouw producten altijd met de hoogste kwaliteit en beste kennis worden geassembleerd.

Productassemblage uitbesteden voordeel 3: Kostenbesparing

Uiteraard is het uitbesteden van je productassemblage niet gratis, maar je kunt er wel degelijk kosten door besparen. Door je assemblage uit te besteden, hoef je namelijk geen intern personeel te betalen voor het werk dat moet worden gedaan. Daarnaast hoef je ook niet te betalen voor de plek waar de assemblage plaatsvindt, dus bespaar je op de huur of koop en vaste lasten van een dergelijk gebouw. Ook hoef je zelf geen machines en onderdelen in huis te halen. Al met al zal je dus minder betalen door je productassemblage uit te besteden dan wanneer je dit in house opzet.

In dit blog heb je kunnen lezen waarom het in veel gevallen een goed idee is om je productassemblage uit te besteden. Mocht je er nu toch voor kiezen om dit in house te gaan doen, zorg dan dat er veilig wordt gewerkt. Succes!