pallets laten verzenden

Pallets laten verzenden door verhuisbedrijf

Er zijn verschillende verhuisbedrijven die een extra service aanbieden, namelijk pallets verzenden. Dit kan dan ook een erg significant voordeel betekenen tegenover hun concurrenten. Als u zelf bijvoorbeeld een zelfstandige bent en u dient uw producten bijvoorbeeld te versturen per vrachtschip of via de lucht, is het belangrijk dat u ze op een goede manier kan klaarmaken voor de verzending en ze al het ware kan bundelen als één pakket. Daarvoor kan een pallet aldus noodzakelijk zijn. Of als u zelf verhuist, kan het ook gemakkelijk zijn dat u een groot deel van je spullen gewoon kan verzamelen op één of meerdere pallets en dit mooi samen in te pakken.

Wat bij vragen of onduidelijkheden van uw zending en het gereed maken ervan?

Bij internationale zendingen van uw pallets kan u bij vragen over douane, verzekeringen en inklaring meestal wel terecht bij het verhuisbedrijf dat deze service aanbiedt. Door hun jaren ervaring en expertise is, weten ze exact waar het over gaat en kunnen ze u spoedig een antwoord verlenen. De regelgeving kan daarvoor afhangen van land tot land en is ook afhankelijk van het goed dat u wenst te versturen.

Verhuisbedrijven bieden hierin vaak een full service en komen de goederen dan ook ophalen bij u op locatie, zodat u zich zelf verder geen zorgen meer hoeft te maken.

Het kiezen van de beste transportoptie

Het verhuisbedrijf kan u natuurlijk ook adviseren over de verschillende mogelijkheden die u heeft voor het versturen van uw specifiek goed. Ook hier kan iemand met veel ervaring in die sector u zeker bijstaan.

Voor sommige producten is de verzending via lucht beter (als het bijvoorbeeld snel ter plaatse moet zijn), voor andere producten kiest u misschien beter voor een verzending per schip. Denk daarbij bijvoorbeeld aan goederen die niet zo goed een drukverschil kunnen verdragen of waarvoor het niet erg is iets langer onderweg te zijn. Verzendingen per vrachtschip zijn doorgaans dan ook iets goedkoper, maar dit is ook afhankelijk van de hoeveelheid dat u wenst te versturen.

Ze kunnen samen met u de verschillende transportopties vergelijken, uw zending plannen en zoveel meer. Zo kan u op uw beide oren slapen wat uw zending betreft.

Besluit: versturen van pallets

Er zijn aldus verschillende zaken waarop u dient te letten bij het versturen van pallets. Gelukkig zijn er verschillende verhuisbedrijven die dergelijke service aanbieden en u kunnen helpen bij het maken van de beste keuze in uw specifieke situatie. Dankzij expertise en ervaring kunnen ze u effectief en efficiënt bijstaan, ook als het gaat om administratieve zaken omtrent de zending.

Bron: Jos Dusseldorp