Garagedeuren op maat

Nieuwe garagedeuren, op maat gemaakt

Wilt u graag nieuwe garagedeuren aanschaffen? Dan bent u zich waarschijnlijk al aan het oriënteren op de mogelijkheden. Gaat u voor standaard deuren of kiest u voor garagedeuren op maat gemaakt? En als u kiest voor maatwerk, wat zijn dan de voordelen en waar moet u op letten? In dit artikel helpen we u graag op weg!

Waarom zijn garagedeuren op maat een goed idee?

Een standaard deur is in de meeste gevallen goedkoper maar ook, zoals de naam al zegt, standaard. U heeft beperkte keuze uit modellen en kleuren. En grote kans dat deze deuren aan heel veel garages zijn gemonteerd. Een deur op maat is uniek, speciaal gemaakt voor uw gevel en naar uw smaak. Kleur en materiaal afgestemd op uw huis zodat het een mooi geheel is. Maar er zijn meer voordelen:

  • U kunt het ontwerp helemaal zelf kiezen / maken
  • Het is mogelijk om de gevel in hetzelfde hout te bekleden als de garagedeur
  • Een bijpassende luxe voordeur is zo geregeld
  • Een goede upgrade van uw huis werkt waarde verhogend

Redenen genoeg om te kiezen voor een op maat gemaakte garagedeur!

Wat voor soort deur is het meest geschikt?

Eerst is het natuurlijk nodig om te bepalen wat voor soort deur bij uw situatie past. Dit heeft te maken met de manier waarop hij opent en sluit. Dit is immers de basis. De meest voorkomende manieren:

  • Sectionaal: de deur is opgebouwd uit panelen/delen die omhoog geschoven worden tegen het plafond.
  • Kanteldeur: dit is eigenlijk de ouderwetse garagedeur die naar boven schuift en kantelt onder het plafond.
  • Schuifdeur: de deur schuift naar de zijkant open.
  • Openslaande deuren: 2 deuren die naar buiten toe openslaan (let op: bij garages zonder oprit, direct aan de straat kan dit mogelijk leiden tot onveilige situaties)

Heeft u deze basis helder? Dan is het tijd om over de overige aandachtspunten na te denken.

Overige aandachtspunten voor het aanschaffen van uw nieuwe garagedeur op maat

Isolatie:

Gebruikt u de garage “alleen” voor het stallen van voertuigen, of heeft u er bijvoorbeeld een kantoor of werkplaats in? Het spreekt voor zich dat u meer isolatie nodig heeft in het laatste geval.

Veiligheid:

Er bestaat veel verschillend hang- en sluitwerk. Belangrijk om te zorgen dat er een politiekeurmerk veilig wonen op zit. Zo bent u beschermt tegen inbraken.

Loopdeur:

Bij grote garagedeuren kan een loopdeur handig zijn. Dit is een ingebouwde deur waardoor u makkelijk in en uit kunt lopen. Let er wel op dat deze deur inbraakproof wordt gemonteerd.

Bestaand kozijn gebruiken:

Check van tevoren of de leverancier gebruik kan maken van uw bestaande kozijn. In veel gevallen scheelt dat een hoop breekwerk.

Onderhoudscontract:

Een garagedeur op maat laten maken is stap 1, de volgende stap is het onderhoud en service in geval van gebreken. Veel leveranciers bieden garantie op hout, kleur en scharniering. Daarnaast kunt u een onderhoudscontract afsluiten voor het reguliere terugkerende onderhoud. We raden dit van harte aan.

We hopen dat u een eind op weg bent voor het realiseren van uw garagedeur op maat. Veel plezier van uw vernieuwde gevel!