Muren spuiten of muren rollen

Muren spuiten of muren rollen?

Wie de muren en plafonds in zijn huis wil voorzien van een nieuwe laag verf, krijgt al snel de keuze om het zelf te doen of om het uit te besteden. Ook als je het uitbesteed heb je meerdere opties, zo kun je het laten schilderen met een roller, of kun je de muren laten spuiten. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen hun muren en plafonds laten spuiten, omdat hier veel voordelen aan verbonden zijn. Wij zetten de grootste voordelen voor je op een rij.

Spuiten sneller dan rollen

Een muur spuiten van verf met een speciale airless verfspuit kan tegenwoordig veel sneller dan het rollen van een muur. Vooral grote oppervlaktes kunnen snel gedaan worden met een goede verfspuit. Waar je met een grote muur wellicht een uur bezig bent om het te laten rollen, kan een verfspuit dit in veel kortere tijd.

Mooie afwerking

Deze verfspuit kan namelijk automatisch de juiste hoeveelheid verf precies verdelen over de hele muur. Ook in moeilijk hoekjes kan de spuit er voor zorgen dat de juiste hoeveel verf gebruikt wordt. Hierdoor zul je nergens op de muur lelijke banen of strepen zien in de opgedroogde verf, iets wat wel mogelijk is bij het rollen of kwasten.

Spuiten is goedkoper

Het spuiten van verf is een goedkopere klus dan het laten rollen van je muren en plafonds. Dit komt met name door de scherpe tarieven die verfspuiters hanteren. Zo kun je al voor een tarief van € 7 tot € 9 per vierkante meter je muren laten spuiten. Een verfspuiter kan deze scherpe tarieven hanteren, omdat hij in kortere tijd meer muren en plafonds kan afwerken dan een traditionele schilder.

Eigenlijk heeft verf spuiten dus alleen maar voordelen. Een sneller, mooier en goedkoper resultaat, wie wil dat nu niet? Een vakman zorgt er bovendien voor dat het hele proces voor jou gedaan wordt. Zo worden de muren gecontroleerd of ze geschikt zijn om verf op te spuiten, wordt alles netjes en nauwkeurig afgeplakt, zal hij tegen een scherpe prijs airless spuiten op jouw uitgekozen muren en plafonds en wordt na afloop alles netjes opgeruimd.