Maak wat moois van je tuin

Maak wat moois van je tuin

Een tuin is één van de heerlijkste dingen dat er is. Zeker in deze tijd van het jaar, is buiten zitten in je eigen tuin geweldig. Uiteraard wil je niet buiten zitten en je moeten ergeren aan het een en ander. Zo is onkruid vaak een grote bron van ergernis, maar ook te hoog gras, struiken die geheel uit proportie gegroeid zijn en boomwortels die de terrastegels omhoog duwen kunnen je stemming behoorlijk drukken. Tijd voor een plan van aanpak!

Begin bij het begin

De eerste stap van een ‘nieuwe’ tuin, is het maken van een plan. Wat wil je gaan doen? Wat wil je veranderen, wat wil je aanpakken? Is onkruid wieden, snoeien en gras maaien voldoende of moeten er drastische veranderingen plaats vinden? Het is verstandig om eerste evn een schets te maken van hoe je het wilt hebben. Waar moet het terras komen? waar wil je elektriciteitspunten of lichtbronnen en kijk ook alvast welke bloemen en struiken je in de tuin wilt gaan plaatsen. Hierna kun je de beplanting en bestrating in je tuin gaan verwijderen. Wil je hiervan nog wat gaan hergebruiken? Zet deze dan even elders in de grond en geef het voldoende water. Zo kun je ze op een later moment op de juiste plek plaatsen.

Een omheining van je tuin

Vergeet ook niet een omheining om je tuin te plaatsen. Dit zorgt net even voor wat meer privacy en houdt ongenode gasten buiten jouw tuin. Hiervoor kun je natuurlijk hout gebruiken. Een houten schutting biedt enorm veel privacy. Voorbijgangers kunnen niet in je tuin kijken en houdt daarnaast ook de geluiden van de straat tegen. Voor sommigen is dit de ideale omheining, maar anderen geeft het een opgesloten gevoel. In dat geval zou je ook met beukenhaag een mooie tuinomheining kunnen maken. Beukenhagen zorgen zowel in de zomer als winter voor een volle haag, omdat het zijn blad niet verliest. Je hebt dus een mooie omlijsting van je tuin, maar zonder het opgesloten gevoel.

Het terras aankleden

Als je de tuin weer op orde hebt, is het tijd om het terras aan te kleden. Koop een mooie tuinset. Let hierbij vooral op of het ook comfortabel zit. Je wilt immers niet alleen een mooie tuinset, maar vooral een comfortabele zit. Kleed de tafel mooi aan met een kleedje, een bosje bloemen op tafel en vergeet ook niet om leuke bloempotten op de hoeken van terras te zetten voor net even wat meer sfeer. Zo wordt het terras sfeervol en gezellig en wil je graag lekker buiten zitten terwijl je van je tuin geniet.