Let bij het verbouwen van je huis goed op de isolatie van het dak en de muren

Let bij het verbouwen van je huis goed op de isolatie van het dak en de muren

Bouw je een huis of ga je in de toekomst een nieuw huis bouwen? Verbouwt u en heeft u extra muren of een nieuw dak nodig? Vergeet dan zeker niet de juiste isolatie aan te kopen. Niemand woont graag in een koud huis, en als je huis niet voorzien is van de juist isolatie mag je jezelf aan hoge energierekeningen verwachten. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden en kies een goede isolator voor jouw huis zoals PIR platen of PIR spouwplaten. Je kunt dit zowel in de spouwmuur verwerken als in het dak. Weet u niets over het bevestigen van isolatie en betekent het woord “spouwmuur” of “spouwisolatie” niets voor u? Vraag het dan aan de leverancier van uw materialen. Zij hebben veel kennis in huis wat betreft isolatie en het isoleren van woningen en de vakmensen aanwezigen helpen je graag bij het kiezen van de juiste isolatie voor een ideaal comfort. Bovendien kunnen de professionals u ook helpen met goed advies als je zelf de isolatie wil installeren.

Wat zijn de afmetingen van de muren en spouwmuren?

Om te weten hoeveel isolatie je nodig hebt, is het belangrijk om te weten hoe dik de muren zijn. Op die manier kunt u de beste beslissing nemen voor welk soort isolatieplaat u het beste aankoopt en wordt de isolerende factor van uw huis tot het maximum beperkt. Meet ook de hoogte en breedte van de muren na, dan zie je snel hoeveel vierkante meters van het materiaal je nodig hebt en zal worden gebruikt. Je kan makkelijk je woning zelf isoleren maar als je er toch een vakman voor wil inschakelen is het zeker goed gedaan en bespaar je jezelf heel wat tijd.

Zorg voor het juiste materiaal om de isolatie te bevestigen

Naast de isolatie zelf moet u ook materiaal aankopen om de isolatie te bevestigen. U hebt bijvoorbeeld hoogwaardige Uniflex-pluggen en bijpassende spouwankers. Het spouwanker wordt gebruikt om de windbelasting over te dragen van het ene spouwblad op het ander spouwblad, de achterwand of een steunpunt. Vraag raad hoeveel spouwankers u per vierkante meter nodig heeft, deze kunnen namelijk variëren. Als je weet welk isolatiemateriaal je gaat gebruiken en hoeveel vierkante meter je moet isoleren, kan de constructeur voor jouw de juiste berekening maken en je verder helpen.