Kruipruimte uitgraven

Kruipruimte uitgraven? Dit zijn de voordelen!

De meeste huizen bevatten een kruipruimte, waar onder andere leidingen en verwarmingsbuizen te vinden zijn. De ruimte is echter wel heel klein. Gelukkig is het mogelijk om de kruipruimte uit te graven. Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van de kruipruimte uitgraven? Hieronder lees je alle voordelen van het uitgraven van een kruipruimte.

Je kunt makkelijker leidingen vervangen

Als je je leidingen moet vervangen of repareren, moet je de kruipruimte in. Deze ruimte is echter heel klein, je zit dan ook erg krap. Dit is niet heel handig werken. Als je je kruipruimte uitgraaft, wordt deze groter en kun je overal beter bij. Ook kun je zo makkelijker met twee personen tegelijk de ruimte in. Bovendien een grotere kruipruimte fijn voor mensen met claustrofobie, die zich minder benauwd voelen in een wat grotere kruipruimte.

Je kunt er een kelder van maken

Je kunt ervoor kiezen om de kruipruimte gedeeltelijk uit te graven, zodat je makkelijker bij je leidingen kan, maar je kunt ook een groot stuk graven. In dat geval kun je er bijvoorbeeld een kelder van maken. Dit is super handig. Je hebt extra ruimte voor je voorraad en bovendien blijft deze ook nog eens lekker koel. Een wijnkelder is ook perfect om in de kruipruimte te bouwen, mocht je die willen.

Je kunt er een extra kamer maken

Als je graag wat extra ruimte in je huis wilt, denk je misschien eerst aan een aanbouw of dakkapel. Deze opties zijn echter erg duur. Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat het ook goed mogelijk is om een kamer van de kruipruimte te maken. Je kunt deze ruimte bijvoorbeeld gebruiken als hobby- of sportkamer, en zelfs als sauna of chillplek. De kruipruimte kan wel 60 vierkante meter groot zijn.

Je huis stijgt in waarde

Dankzij een grote kruipruimte, heb je extra ruimte in je woning beschikbaar, wat gunstig is voor de waarde van je huis. Hoeveel deze stijgt, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de kruipruimte. Een kleine uitgraving zal weinig tot niets extra’s opleveren, maar als je een heel nieuwe kamer in je kruipruimte maakt, kun je erop rekenen dat de taxatiewaarde van je huis omhoog zal schieten.