Kraan

Kraan huren: waar moet je op letten?

Een kraan huren is niet iets wat je zomaar even doet. Er moet namelijk goed nagedacht worden over een aantal belangrijke zaken. Daarbij heb je ook nog keuze uit veel verschillende kranen. Maar welke kranen zijn er allemaal en waar moet je op letten? Wij geven handig advies en tips in onderstaand artikel.

Laat je project soepel verlopen met een kraan

Bezig met een groot project en is daarvoor een kraan nodig? Of wil je een zwaar object in je tuin zetten? Dan is een kraan huren vaak de beste optie. Een goede kraan is van belang om projecten soepel te laten verlopen en om te voorkomen dat projecten stil komen te liggen. Voor zowel grote als kleine bouwprojecten is er wel een geschikte kraan te vinden. Wel is het belangrijk om duidelijk te beschrijven voor welk project je op zoek bent naar een kraan en om van tevoren te bedenken aan welke eisen de kraan moet voldoen.

Waarop letten bij het kiezen van een kraan?

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste kraan, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Een kraan huren lijkt misschien makkelijk, maar door de ruime keuze uit verschillende kranen is het lastig om een keuze te maken. Elke klus is anders en je hebt keuze uit veel verschillende kranen. Waar moet je allemaal op letten? Stel jezelf onderstaande vragen om te zoeken naar een geschikte kraan.

  • Op welke ondergrond komt de kraan te staan?
  • Wat is het gewicht wat de kraan moet hijsen?
  • Welke reikwijdte moet de kraan hebben?
  • Wil je de kraan huren met machinist of zonder?

Het beantwoorden van bovenstaande vragen geeft je al een duidelijker beeld van welke kraan het meest geschikt is. Maar daarnaast zijn er nog veel andere dingen waarmee je rekening moet houden. Het beste kan je daarnaast ook advies vragen aan een specialist waarbij je een kraan wilt gaan huren. Bij Teka Kranen helpen ze je graag bij het kiezen van de juiste kraan.

Welke kraan past bij het project?

Wanneer je zoekt naar een kraan om te huren, dan heb je keuze uit verschillende kranen. Elke kraan heeft andere eigenschappen, waardoor er voor elk project wel een geschikte kraan te vinden is. Hieronder hebben we een aantal verschillende kranen op een rij gezet.

Hijskraan

De hijskraan is een van de meest bekende. Dit soort kraan wordt veel gebruikt in havens om in korte tijd grote hoeveelheden te laden en te lossen. Een hijskraan zit vast aan de grond, waardoor deze zware objecten kan verplaatsen.

Torenkraan

De torenkraan is de kraan die je eigenlijk het meest ziet. Vaak bij bouw- en sloopprojecten wordt er gebruik gemaakt van een torenkraan. Deze kraan zit vast aan de grond, waardoor hij ook geschikt is voor zwaardere materialen. Er zijn ook mobiele torenkranen, ook wel vouwkranen genoemd, deze zijn wel te verplaatsen. In slechts 15 minuten kan een mobiele torenkraan opgebouwd worden.

Telescoopkraan

Voor kleinere projecten wordt er vaak gekozen voor een telescoopkraan. Het voordeel van een telescoopkraan is dat deze wel mobiel is. Ook is hij van een stuk kleiner dan de torenkraan en hijskraan. Dit maakt deze kraan zo geschikt voor kleine sloopwerkzaamheden of bouwprojecten.

Voor elk project een geschikte kraan

Er zijn ontzettend veel kraanmachines te huur, waardoor er voor elk project van groot tot klein wel een geschikte kraan te vinden is. Op het moment dat je een kraan nodig hebt, is het belangrijk om op alle bovenstaande punten te letten. Laat je daarnaast ook altijd adviseren door het kraanverhuurbedrijf, zodat je zeker weten de juiste kraan huurt.