tuin beveiligen

Je tuin beveiligen? 3 tips!

Als je je tuin wilt beveiligen zijn er natuurlijk een heleboel opties waaruit je kunt kiezen. Maar het is logisch dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Daarom zijn hier een aantal tips om je te helpen bij het beveiligen van je tuin, zodat je je compleet veilig kunt voelen in je eigen tuin en huis.

Soorten beveiligingen

Er zijn natuurlijk een aantal soorten beveiligingen en dus verschillende manieren om je tuin te beveiligen. Zo kun je bijvoorbeeld een opritverklikker gebruiken, zodat iedereen die je terrein op komt verraden wordt. Hiervoor heb je een verklikker die alleen een alarm geeft. Dit is vaak al genoeg om mensen en dieren af te schrikken. Ook heb je een versie die je een melding kan geven op je telefoon, zodat je weet wat er allemaal gebeurd als je niet thuis bent. Nog een optie die ook heel goed samenwerkt met de opritverklikker zijn  beveiligingscamera’s. voor buiten. Hiermee kun je op elk moment zien wat er gebeurd op je terrein en dus niet alleen later terugkijken, maar ook live beelden van wat er gaande is.

Dit is dan ook de reden dat de camera goed samenwerkt met een opritverklikker. Je kunt zo na het krijgen van een melding meteen op je camera kijken wat er gebeurd. Een extremere versie hiervan zijn bewegingssensoren. Deze doen in principe hetzelfde als een opritverklikker, alleen kun je deze ook op andere manieren inzetten en daarnaast beter instellen. Verder kun je nog een alarmsysteem nemen voor als iemand bijvoorbeeld door een hek of deur richting je tuin gaat. Hierdoor gaat er dan een alarm af wat vaak al genoeg is om mensen af te schrikken maar je kunt dan natuurlijk ook een melding krijgen.

Welke beveiliging is geschikt voor in je tuin?

Ieder zijn tuin is anders en daarom is voor elke tuin een andere soort beveiliging het beste. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt is het vaak al genoeg om één camera op te hangen aangezien deze vrij gemakkelijk je hele tuin kan zien. Wanneer je een grotere tuin hebt is het verstandig om ook een opritverklikker en misschien bewegingssensoren toe te voegen aan je beveiliging. Hiermee kun je dan plekken van je tuin beveiligen waar het mogelijk lastig is om een camera op te hangen. Als je een erg groot terrein om het huis hebt is het verstandig om een combinatie te doen van alle opties, omdat het zo makkelijker is om een groter gebied te beveiligen. Ook is het verstandig om een hek met een alarm te plaatsen.

Meer beveiligingsopties

Verdere opties om je tuin te beveiligen zijn natuurlijk het plaatsen van een goed hekwerk, zodat mensen niet zomaar naar binnen kunnen. Ook een schuttingen of hagen kunnen een goede optie zijn. Verder kun je er ook voor zorgen dat er geen waardevolle spullen in je tuin staan, voor zover dit mogelijk is. Het is altijd een goed idee om je spullen naar binnen te brengen als het kan. Als je je spullen dan binnen neerzet is het ook belangrijk dat je schuur of tuinhuis goed afgesloten is. Anders heeft het naar binnen verplaatsen nog steeds geen nut.