zonnepanelen

Je Tesla opladen met zonnepanelen?

Na het nieuws van Tesla’s overname van de Amerikaanse zonne-installatiegigant SolarCity, heeft de wereld Elon Musk en zijn twee bloeiende ondernemingen in schone energie nauwlettend in de gaten gehouden. In 2019 zijn de bedrijven van Musk zowel aan het uitbreiden als aan het inkrimpen nu twee van de vijf bedrijven van de tech-ondernemer hun krachten bundelen rond één gemeenschappelijk doel: het elimineren van de zogenoemde carbon footprint.

Kun je een Tesla opladen met zonnepanelen?

Veel huiseigenaren vragen zich af of ze hun Tesla-auto kunnen opladen met duurzame zonnepanelen en het simpele antwoord is: dat kan. Een elektrisch voertuig zoals een Tesla kan dienen als batterijopslag voor zonne-energie. Musk heeft zijn nieuwste doel geschetst, waarvan hij zegt dat het kan worden bereikt met zijn oplossing voor huiseigenaren die alternatieven zoeken voor fossiele brandstoffen.

Was dit allemaal mogelijk vóór de fusie tussen Tesla en SolarCity? Natuurlijk. Een eigenaar van een Chevy Volt of Nissan Leaf had het “masterplan” van Elon Musk niet nodig om te beseffen dat elektrische auto’s kunnen worden gekoppeld aan zonne-energie. Maar misschien was Musks echte innovatie wel dat hij inzag dat zonnepanelen installatie en elektrische auto’s elkaar aanvullen en niet vervangen, en als zodanig op de markt moeten worden gebracht.

Door twee van ’s werelds toonaangevende oplossingen voor emissiereductie onder één dak te brengen, kan Tesla de operationele kosten voor ontwikkeling en installatie verkleinen en huiseigenaars helpen om financieringsopties voor schone energie te begrijpen als gecombineerde kosten.

Hoe lang duurt het om een Tesla op te laden?

De tijd die het duurt om een Tesla op te laden hangt af van een aantal factoren, zoals het model en het type aansluiting. Bijvoorbeeld, huizen zijn uitgerust met een stopcontact met een 120 volt 15 ampère stroomonderbreker, moet een Model 3 op deze aansluiting om op te laden, ongeveer 5 dagen vanaf nullading laden. Op een aansluiting van 240 volt, zou het ongeveer 16 uur duren.

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om een Tesla op te laden?

Er zijn ongeveer 10 panelen nodig om een Tesla op te laden. Dit is echter slechts een schatting, omdat het aantal panelen in werkelijkheid afhangt van verschillende factoren, zoals de efficiëntie van het zonnepaneel, het model Tesla dat wordt opgeladen, en wat het vermogen is van de verbinding die wordt gebruikt.