riool laten ontstoppen

Je riool laten ontstoppen in Amsterdam

Wil je je riool ontstoppen Amsterdam? Kijk dan eens naar de ontstoppingsdienst Amsterdam. De kosten van het laten ontstoppen van je riool hangen af van een aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld duurder wanneer je je riool met spoed wilt ontstoppen. Hoe groter de ontstopping en dus het probleem is, hoe meer je zult moeten betalen voor het laten ontstoppen van je riool. Een riool dat verstopt zit heeft vervelende gevolgen. Ten eerste kun je te maken krijgen van vieze geuren. Dit is natuurlijk niet fijn wanneer je bezoek krijgt of gewoon gebruik wilt kunnen maken van je toilet. Hiernaast kun je door een verstopping geen gebruik maken van je toilet of wasbak. Als je deze wel wilt gebruiken brengt dit dus wel problemen met zich mee.

De kosten van het laten ontstoppen van je riool

Zoals benoemd hangt de prijs van het ontstoppen van het riool af van een aantal zaken. De eerste factor is de grootte van het probleem. Heb je te maken met een spoedklus en wil je dat de loodgieter zo snel mogelijk langskomt om het probleem te verhelpen, dan zal je hier meer voor moeten betalen. Ook wanneer je een loodgieter buiten de arbeidstijden wilt inschakelen, betaal je hier extra voor. Hiernaast is het ook zo dat verstoppingen die dieper zitten, moeilijker weg te krijgen zijn. Een verstopping die niet zo diep zit kun je vaak zelf ook verhelpen door gebruik te maken van bijvoorbeeld keukensoda. Heb je echter te maken met een meervoudige verstopping of een verstopping heel diep in de leidingen, dan moet je toch echt een bedrijf gaan inschakelen.

Zelf je ontstopping oplossen

Denk je dat je de verstopping best zelf kunt oplossen en ben je op zoek naar tips om dit zelf te doen, dan hebben we er hier een aantal voor je. Heb te maken met een verstopping in je wasbak, controleer dan de sifon onder de wasbak. Verwijder alle aanwezige etensresten en gooi deze in een emmer. Heb je nog steeds te maken met resten waar je niet goed bij kunt, maak dan gebruik van een speciale ontstoppingsveer. Heb je toch een loodgieter nodig, dan liggen de kosten van het ontstoppen van het riool vaak tussen de 90 en de 130 euro. De tijd en de grootte van het probleem zijn dus de bepalende factoren binnen de prijs.

Het voorkomen van het verstoppen van je riool

Om te voorkomen dat de riolering verstopt raakt kun je een aantal doen. Zo is de eerste tip dat je een verstopt riool beter niet kunt doorspoelen, omdat de resten op deze manier juist omhoog komen en niet wegspoelen. Zorg er ook voor dat je de leidingen van je toilet en wasbak regelmatig doorspoelt met soda en heet water, zodat je resten niet de kans geeft om vast te komen zitten. Voorkom ook dat etensresten blijven hangen door geen voedsel door de wc of het afvoerputje te spoelen. Komt er toch wat in het afvoerputje terecht, zorg er dan voor dat je deze etensresten snel verwijdert. Maak ook regelmatig gebruik van de ontstoppingsveer om materiaal uit het afvoerputje te verwijderen.