eigen nieuwbouwwoning bouwen

Je eigen nieuwbouwwoning bouwen – Zo ga je te werk

Het bouwen van je eigen huis in de Zaanstreek: dat is uitdagend, spannend en leuk. Bij het bouwen van een eigen woning komt er wel een boel op je af. Je moet over alles zelf keuzes maken en de touwtjes strak in handen houden. Hoe leidt je de ontwikkeling van een eigen nieuwbouw in goede banen? Zoek ook naar toekomstige nieuwbouw, maak een goede start met behulp van een aantal tips.

Tip 1. Vind een geschikte kavel: waar in de Zaanstreek wil je wonen

In je zoektocht naar een kavel in de Zaanstreek is allereerst de locatie belangrijk. Waar in de Zaanstreek wil je wonen? Als je in de buurt van de stedelijke voorzieningen in Zaandam wilt wonen, dan is een zelfbouwkavel in Westzaan iets voor jou. Liefhebbers van landelijk wonen en het strand kiezen voor een zelfbouwkavel in Assendelft. Vanuit dit vriendelijke dorp ben je met de auto binnen 20 minuten aan de kust.

Tip 2. Denk na over het uiterlijk en indeling van je huis: maak een wensenlijstje

Bedenk ook hoe je wilt wonen en wat je woonwensen zijn. In de Zaanstreek worden op verschillende locaties kavels aangeboden variërend in grootte. Je vindt grote kavels gelegen voor een luxe woning met een grote tuin. Heb je iets minder te besteden? Er zijn ook kleine kavels voor bescheiden huizen passend binnen jouw budget. Denk ook na over het aantal kamers dat je nodig hebt. Misschien wil je een extra kamer voor een logee, hobby of werk. Het is handig om van te voren een wensenlijstje te maken.

Tip 3: Bepaal je budget: bespreek de mogelijkheden met een financieel adviseur

De ideale locatie voor je droomhuis in de Zaanstreek gevonden en heb je een wensenlijstje opgesteld? Nu je plannen voor een woning in de Zaanstreeks concreter zijn geworden, kun je een afspraak maken met een financieel adviseer. Laat door hem of haar het budget bepalen dat je kunt besteden aan een nieuw te bouwen woning. Pas het wensenlijstje aan als blijkt dat je meer of minder te besteden hebt.

Tip 4: Benader een architect of bouwbedrijf: neem de offerte door met een bouwbegeleider

Ieder mens is uniek en woonwensen verschillen. Het bouwen van een eigen woning is dus maatwerk. Het is vooraf moeilijk te bepalen hoeveel een huis gaat kosten. Laat daarom door een architect of bouwbedrijf een voorlopig ontwerp maken. Je krijgt daarna een offerte mee die je met een onafhankelijke bouwbegeleider kunt doornemen. Hij of zij bepaalt of de voorgestelde kosten kloppen en realistisch zijn binnen het budget dat je hebt te besteden.