wanneer gevelrenovatie

Is jouw woning toe aan gevelrenovatie?

De gevel is bepalend voor de uitstraling van je woning. En toch wordt de gevel nog wel eens vergeten als het gaat om het onderhoud van de woning. Daarom kan een gevel soms een verpauperde indruk maken en dan rest je niets anders dan te kiezen voor gevelrenovatie. Het renoveren van de gevel is een specialistisch werkje, werk dat je aan professionals overlaat. 

Verpauperde gevel: kies zo snel mogelijk voor gevelrenovatie

Door snel voor een gevelrenovatie te kiezen voorkom je nader onheil en torenhoge rekeningen. Als sprake is van een verpauperde gevel dan zie je vaak scheuren in het metselwerk en zijn de voegen zo goed als verdwenen. Er kunnen ook scheuren in voegen ontstaan. Of pleister dat op de gevel is aangemaakt, kan zomaar verdwijnen of al verdwenen zijn. Renovatie kan ook noodzakelijk worden als zure regen zich in je stenen heeft gevreten. Voor alle genoemde problemen is een oplossing en die oplossing luistert naar de naam gevelrenovatie.

Van het uithakken van voegen tot het vervangen van lood en kozijnen

Als het om renoveren van de gevel gaat, dan wordt vaak gedoeld op werkzaamheden als het uithakken van voegen. De oude voeg wordt verwijderd en er kunnen nieuwe voegen worden aangebracht. Gevelrenovatie is vaak ook het vervangen van lood en het vervangen van raamdorpels en kozijnen. Heb je scheuren in je gevel? Dan is het goed te weten dat die scheuren vaak het gevolg zijn van een bouwtechnisch probleem. Maar ook daarvoor zijn weer oplossingen te bedenken als je kiest voor renovatie van de gevel. 

De specialisten hebben de skills en ervaring om je gevel weer als nieuw te maken

Gevelrenovatie kan ook werkzaamheden als betonreparatie, de bestrijding van zoutuitslag, het vervangen van waterslagen, het bepleisteren van de gevel, het repareren van metselwerk en vochtbestrijding en gevelimpregnatie inhouden. Wat dat betreft kan gevelrenovatie van alles betekenen. De professionals hebben de vaardigheden en de ervaring om je gevel weer als nieuw te maken. 

Ga vooral niet zelf met je gevel aan de slag

Het is belangrijk om niet zelf zonder enige kennis van zaken met je gevel aan de slag te gaan, je gevel is allesbepalend voor de uitstraling en zelfs voor de waarde van je woning. Het renoveren van de gevel is dus vakwerk. Dat laat je aan de professionals over. Want die maken van een sterk verouderde of een verpauperde gevel weer een gevel die niet van nieuw te onderscheiden is. Voor elk van de aantastingen is een speciale werkwijze noodzakelijk en soms moeten er zelfs bouwtechnische aanpassingen doorgevoerd worden. Zonder kennis van zaken maak je wellicht de schade alleen maar groter en groter, en de rekening alleen maar hoger en hoger. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Neem direct contact op met Reinigingskenners, dé specialist in dak- en gevelrenovatie.

Belangrijkste is om nooit te lang te wachten met gevelrenovatie. Hoe sneller je erbij bent, hoe voordeliger de renovatie zal zijn. Nog belangrijker is om de waarde van de gevel te onderkennen en om die nadrukkelijker bij het onderhoud van je woning te betrekken. Want ook voor gevelrenovatie geldt dat voorkomen nog altijd beter is dan genezen.