Interieur trends van 2021

Interieur trends van 2021

Thuis is de belangrijkste plaats in het leven van elke persoon. Hier ontspannen we, werken we, winnen we aan kracht, brengen we tijd door met geliefden en voeden we onze kinderen op. Natuurlijk moet u zich bij het inrichten van zo’n belangrijke ruimte in de eerste plaats laten leiden door uw smaak en voorkeuren. Maar als u, net als wij, geïnspireerd bent door mooie dingen, zoals veranderingen en er klaar voor bent – welkom. Om uw taak bij het creëren van het perfecte interieur te vergemakkelijken, hebben we alle stijltrends van 2021 in elkaar gezet.

Al vele jaren hebben natuurlijke materialen hun relevantie niet verloren. Hout, glas, steen en metaal persen nog steeds milieuvriendelijk plastic uit het interieur, en synthetische stoffen in stoffering en decor worden vervangen door natuurlijke. Bijzonder populair dit seizoen zijn ongeverfde houten oppervlakken, stenen texturen, levende planten, keramiek en rieten meubelen.

Ook decoratieve elementen en prints zijn in de natuur te vinden. Beelden van dieren, vogels, bladeren en bloemen verschijnen steeds vaker in moderne stedelijke interieurs. Levendige tropische motieven en een intense bloemenprint, die de muren en decoratieve elementen in het lopende jaar niet zullen verlaten, werden de onvoorwaardelijke hit van 2020.

De kracht van de kleur relevante interieurtrends 2021

Een van de belangrijkste trends in kleur is de nadruk op heldere paletten en rijke kleuren in het ontwerp van meubels, lampen, accessoires. Pasteltinten, geïnspireerd op de Scandinavische stijl, gaan aan de kant. Geen wonder dat het kleureninstituut Pantone koos voor Ultra Violet als hoofdkleur van 2021.

Violet is een complexe, dominante kleur die waarschijnlijk niet wijdverspreid zal worden, omdat het meer een bohemienachtige kleur is. Voor de liefhebbers van meer ingetogen tinten heeft het interieur ook aanbevelingen voor de huidige kleuren van het huidige jaar: poederachtig roze, terracotta, honinggeel, mosterd, groen en Oceanside (of blauw-grijs groen).

interieur trend

Alle facetten van metaal relevante interieurtrends 2021

Metaal in het interieur is niet alleen praktisch, maar ook een stijlvolle techniek. Was dit materiaal vroeger vooral in de badkamer en in de keuken te vinden, nu wordt het overal gebruikt. Warme metalen zoals messing, brons en koper zijn nog steeds erg populair bij ontwerpers. Metalen lampen combineren perfect met marmer, glas en beton, en salontafels en tafels zien er voordelig uit omringd door fluwelen meubelen en donkerbruin hout.

Allerlei soorten zwarte metalen coatings worden snel stijlvol. Streng en elegant, deze kleur past perfect in elk interieur en geeft de ruimte een sculpturale uitstraling.

Getextureerde wanden interieurtrend 2021

Een andere veel voorkomende trend in het ontwerpen van appartementen is de complexiteit van de binnenmuurarchitectuur met extra elementen. Behang en sierpleister maken plaats voor dure stoffen bekleding. Ook op het hoogtepunt van de populariteit zijn er verschillende wandpanelen, vooral van kostbaar hout. Hun getextureerde oppervlak doet denken aan de nabijheid van de natuur en zorgt voor extra warmte- en geluidsisolatie in de ruimte.

De charme van luxe relevante interieurtrends 2021

De zogenaamde moderne stijl in het interieur verandert geleidelijk aan. De trends van 2021 verwijzen naar elegante luxe met elementen van art deco uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Individuele elementen van de stijl krijgen een tweede wind in de zeilen: symmetrische organisatie van de ruimte, vergulde details, edele kleuren, veel spiegels. De geraffineerdheid van de jaren ’20 bestaat comfortabel samen met de klassiekers, contrasteert perfect met het minimalisme van de Scandinavische stijl en benadrukt de brutaliteit van de loft.

Opnieuw op het hoogtepunt van de populariteit, dure stoffen, marmer, edele houtsoorten en metalen. Wat de bekleding betreft, is er een onmiskenbaar leiderschap achter fluweel. Veel meubelontwerpers hebben dit seizoen fluwelen bekleding in hun topjes opgenomen, vooral in de kleur van edelstenen zoals saffier, citrien, smaragd en amethist. Vandaar de nieuwe stijlbeweging voor vintage meubelen.

Individualiseringscursus

Vreemd genoeg, maar de belangrijkste trend van 2021 in het design vraagt om juist deze trends te negeren, de ruimte te personaliseren en het interieur in de eerste plaats voor jezelf aan te passen. In deze individuele benadering van design is alles wat de bewoners dierbaar is, geconcentreerd en wordt er rekening gehouden met hun interesses en smaak. Het interieur beperkt zich niet langer tot het kader van één stijl, maar volgt vooral de behoeften en voorkeuren van de eigenaars.

In het licht van deze koers naar individualisering wint het designmeubilair steeds meer aan populariteit. Beroemde stijlontwerpers, kunstenaars en beeldhouwers worden auteurs van fauteuils, banken en tapijten. Samenwerkingsverbanden komen in kleine series tot stand, waarbij het elitisme en het unieke karakter van het product wordt benadrukt. Maar zelfs als u niet de mogelijkheid heeft om unieke designmeubelen en decoratieve elementen te kopen, probeert de massamarkt nu ook producten te produceren die gemakkelijk zelf kunnen worden aangepast, door bijvoorbeeld de locatie van de lampen, rekken en modules te veranderen.

Maar het belangrijkste – vergeet niet: het interieur moet een comfortabele ruimte zijn voor de bewoners, zelfs als hun ideeën over schoonheid tegen de stijltrends ingaan.

Klik hier voor nog meer interieur inspiratie!