metalen oplossing dak

In Nijmegen wordt steeds meer gekozen voor een metalen oplossing voor uw dak

Stijlvolle dakgoten van metaal zijn een blikvanger voor iedereen in Nijmegen. Weet u al wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijfspand of woning in Nijmegen? Neem contact op met een metaalbewerkingsbedrijf want de vraag naar metalen oplossingen voor uw dak- en gevelbekleding blijven stijgen. U heeft dus ook de mogelijkheid om uw huidige gevelkleding te laten vervangen met metaal. Deze beslissing komt steeds vaker terug in Nijmegen. Er zijn veel soorten metaal beschikbaar bij metaalbewerking Nijmegen. Denk hierbij aan koper, lood, zink en aluminium. Deze materialen kunt u coaten, knippen, kralen, zagen, lassen of zetten. De meest gekozen werkwijze is het laten ‘zetten’. Dit is met de tijd een begrip geworden in de metaalbewerking en is zeer populair.

Voor het echte werk kiest u voor zetwerk

De metalen dak gerelateerde producten zijn steeds vaker te zien in de straten van Nijmegen. Met de zetwerk metaalbewerkingstechniek wordt gebruik gemaakt van kantbanken en zetbanken om het staalplaatmateriaal in een gewenste vorm te buigen. Met deze techniek kunnen haakse en ronde precisie hoeken aangebracht worden om de producten in elkaar te laten vallen als puzzelstukken. De meest populaire metaalsoort tegenwoordig is zink. Te danken aan zijn lange levensduur en omdat het vrijwel onderhoudsarm is in tegenstelling tot andere materialen. Door het zetwerk proces hoeft het dus niet aan elkaar gelast te worden. Dit kan enorm veel tijd schelen bij het installeren van de producten. Ook de afwerkingen zijn altijd een stuk netter in vergelijking met gelaste producten.

Zink op maat is ideaal voor genoeg toepassingen

Het is dan ook niet vreemd dat zink voor uw dak- en gevelbekleding het meest gekozen wordt in de regio Nijmegen. Door zijn makkelijke bewerkingen kunnen genoeg toepassingen doorgevoerd worden. Onder andere dakgoten, dakranden, afdekkappen, daktrimmen en waterslagen. Het wordt voornamelijk gekozen door de enorm lange levensduur van zeker 50 jaar. En zelfs na deze jaren behoudt zink zijn eigenschappen. Het veroudert dus niet en wordt ook niet broos. Met zink als uiteindelijk keuze zult u dus geen omkijken hebben wat betreft onderhoud of onkosten.

Advies van deskundige metaalbewerkers in Nijmegen

Metaal Nijmegen heeft genoeg verschillende bewerkingsbedrijven met deskundige vakmensen tot uw beschikking. Zij zullen u van alle informatie en advies voorzien over zowel de bewerkingen als de montage. De meeste bedrijven beschikken over een machinepark om al de metaalwerkingen binnen het bedrijf zelf te realiseren. Nadat de producten zijn omgebogen tot de gewenste vormen, worden ze bij u afgeleverd en indien nodig gemonteerd. En als u langs komt bij een van de bedrijven kunnen de vakmensen u zo accuraat mogelijk verder helpen.