buitengesloten

Ik heb mezelf buitengesloten, wat nu?

Natuurlijk hoop je dat het je niet zal gebeuren. Je komt thuis in Brussel en je krijgt je deur niet open. Het kan een keer voorkomen dat je je sleutel verliest, je hem kwijt bent of dat de sleutel afbreekt in het slot. Wat kun je in zo’n geval het beste doen? In dit artikel geven we tips die je kunt gebruiken als je jezelf hebt buitengesloten. Met een beetje geluk heb je zelfs niet eens een slotenmaker nodig. 

Zelf de deur openmaken

Nou daar sta je dan. Voor je deur zonder sleutel. Misschien is het mogelijk om zelf de deur open te maken of staat er ergens een raampje open waar je doorheen kan. Zit je deur niet op slot en zit de brievenbus in je deur. Gaat je deur van binnenuit open door aan een haakje te trekken? Dan zou je kunnen proberen aan een voorwerp met een haak te komen. Via de brievenbus kun je proberen het voorwerp aan het haakje van de deur te bevestigen om deze zo met een beetje geluk open te krijgen. Een andere manier om een deur te openen  is flipperen. Bij flipperen gebruik je een plat stukje plastic dat je heen en weer beweegt tussen de deurpost en de deur. Op deze manier probeer je het slot in de drukken. Als je zachtjes tegen de deur duwt zal deze op een gegeven moment openvallen. Bij deze technieken is het wel noodzakelijk dat de deur niet op slot zit. En helaas, succes is niet gegarandeerd. 

De slotenmaker inschakelen

Zit je deur op slot en kun je hem met geen mogelijkheid openen dan zit er maar een ding op. De slotenmaker in Brussel  bellen. Een slotenmaker is specialist op het gebied van hang en sluitwerk. Een slotenmaker is vaak snel ter plaatse en voorbereid op een spoedklus. Hiervoor hebben de meeste slotenmakers een 24-uurs service. Vaak betaal je wel een hoger tarief voor een spoedklus. Ben je buitengesloten slotenmaker kan ervoor zorgen dat je snel weer binnen bent. 

Wat kost een slotenmaker?

Hier is vaak geen eenduidig antwoord op te geven. De kosten zijn afhankelijk van de situatie. Is je sleutel afgebroken in het slot, dan moet de slotenmaker het hele slot vernieuwen. De kosten zullen dan aanzienlijk hoger liggen. De kosten bestaan meestal uit voorrijkosten, het uurtarief en de materiaalkosten. Het vervangen van een slot zal dus vaak duurder uitvallen dan alleen het openmaken van een deur waarbij het slot niet geforceerd hoeft te worden. Grofweg kun je er van uit gaan dat de kosten voor een slotenmaker ergens tussen de 100 en de 350 euro liggen.