Hydraulic gereedschap

Hydraulic gereedschap in mechanische werkplaatsen voor auto’s

Hydraulische apparatuur kan op een eenvoudige manier een kleine kracht omzetten in een grotere kracht. Dit is het grote voordeel van dit type gereedschap. Op deze manier is het mogelijk om een auto op te tillen en te zien wat hij aan de onderkant heeft. In dit blog ontdek je welke tools van dit type gereedschap het meest gebruikt worden in mechanische werkplaatsen voor auto’s.

Hydraulic krik

Het is essentieel dat uw werkplaats een hydraulische krik heeft, want de apparatuur wordt gebruikt om de auto’s bij eenvoudige reparaties op te tillen zonder dat ze volledig in de lucht zijn. Reparaties aan wielen en schokdempers en bandenwissel zijn andere diensten die met de hydraulische krik kunnen worden uitgevoerd. Dit alles met groot gemak in de omgang en zonder de wendbaarheid in de uitvoering van processen te verliezen.

Hydraulic spreader

Bij dit gereedschap komt bijna geen tot nauwelijks menselijke krachtsinspanning kijken. Doordat een hydraulic spreader bestaat uit twee delen, kan het zowel worden ingezet voor spreid en knijp werkzaamheden. De twee onderdelen kunnen namelijk naar elkaar toe, maar ook van elkaar af bewegen tijdens het gebruik. Binnen de automotive sector wordt het bijvoorbeeld in gezet om auto-onderdelen uit elkaar te drukken. Daarnaast kan een hydraulic spreader gebruikt worden als hefboom, door ketting aan de uiteinden te bevestigen. Daarnaast is een hydraulic spreader een vaak gebruik hydraulic redgereedschap bij reddingsoperaties door hulpdiensten, zoals bij een auto-ongeluk.

Hydraulic lift

In het verleden hadden veel werkplaatsen ondergrondse overspanningen voor onderhoud aan de onderkant van voertuigen. Hydraulische liften zijn echter noodzakelijke hulpmiddelen geworden, omdat ze helpen om voertuigen op de grond op een veel minder complexe manier te repareren. Een ander voordeel is de mogelijkheid om de ruimte op de werkplek beter te benutten. Terwijl de werkplaats gesloten is, kan een voertuig in de hydraulische lift worden opgehangen met een ander voertuig eronder, waardoor de plaatsing van de auto’s op die plek wordt verbeterd.

Hydraulic lier

Terwijl de krik wordt gebruikt om iets zwaars uit de auto te pakken en een bottom-up klus te doen, werkt de hydraulische lier van boven naar beneden. Met andere woorden, het is zeer nuttig voor veel specifieke onderhoudsactiviteiten, zoals het verwijderen van de motor van de motorkap van het voertuig, bijvoorbeeld.