Huis verkopen tips

Huis verkopen? Lees deze handige tips!

Wanneer het aankomt op het verkopen van je huis, dan is er niemand beter dan jezelf die dit kan. Je kent het huis namelijk als geen ander en natuurlijk ook de omgeving en de buurt waarin je hebt gewoond.Wil je meer tips om zelf je huis te verkopen? Lees dan gauw verder.

Bepalen waarde

Het eerste wat wordt aangeraden is het bepalen van de waarde van je huis. Dit kun je laten doen door een makelaar. Hiermee voorkom je namelijk dat je je huis niet te goedkoop of niet te duur op de markt zet. Handig is om het bij meerdere makelaars op te vragen, omdat het per makelaar kan verschillen.
Wat je ook kunt doen, is de waarde bepalen door bijvoorbeeld te kijken op websites zoals Funda. Hierop kun je een kijkje nemen naar de prijzen van de woningen die te koop zijn in je buurt.

Foto’s maken

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je foto’s gaat maken van de woning zodat de potentiële kopers een inzicht krijgen van hoe het eruit ziet en hoe groot het ongeveer is. Tegenwoordig met sociale media en online verkoop, kun je hier namelijk niet zonder.
Een tip hiervoor is dat de ruimte netjes is opgeruimd en dat er geen extra spullen opstaan zoals bijvoorbeeld speelgoed. Dit laat het namelijk al gauw wat rommelig uitzien. Daarnaast moet je voor goede verlichting zorgen. Natuurlijke licht straalt namelijk rust uit en dat wil je ook verkopen!

Rondleiden

Wat het leuke is bij het zelf verkopen van je huis, is dat je zelf de rondleidingen mag geven. Niet alleen is het leuk voor jezelf omdat je zoveel herinneringen hebt in het huis, maar ook is het leuk voor de potentiële koper omdat het persoonlijker is. Ook kunnen zij vragen stellen over hoe je de buurt en omgeving hebt ervaren, bijvoorbeeld.
Daarnaast is het ook handig om de bezichtigingen zelf in te plannen wanneer het uitkomt voor beide partijen. Je kunt namelijk zelf bepalen of het in de ochtend is, in de avond of zelfs in het weekend!

Makelaar inschakelen

Mocht je toch je twijfels hebben bij een aantal zaken en maakt het je nerveus om zelf je huis te verkopen? Dan kun je altijd nog een makelaar inschakelen, zoals bijvoorbeeld Eigenaar. Zij kunnen je namelijk adviseren, maar ook kun je zelf aangeven waar je hulp bij nodig hebt. Dus, verkoop je toch zelf je huis met een beetje hulp!