makelaar in hoogeveen

Huis verkopen? Dit is wat een makelaar in Hoogeveen voor je kan betekenen

Wil jij jouw huis verkopen? Dan is de hulp van een makelaar in Hoogeveen of een andere plaats bij jou in de buurt onmisbaar. Een makelaar kan je niet alleen helpen met de verkoop van jouw woning, maar ook met de aankoop van een nieuwe woning. Wij vertellen je wat een makelaar in Hoogeveen voor jou kan betekenen.

Het taxeren van de woning

Om jouw woning te kunnen verkopen is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de actuele waarde van jouw woning. Om de waarde van een woning te kunnen bepalen, moet deze echter eerst getaxeerd worden. Het taxeren van een huis houdt in dat de woning volledig wordt geïnspecteerd door een gecertificeerde taxateur. Aan de hand van deze inspectie wordt vervolgens een taxatierapport opgesteld. Een taxatierapport is een officieel document dat gebruikt wordt om de vraagprijs van een woning op te stellen. Daarnaast heb je een taxatierapport nodig als je de financiering voor de aankoop van een nieuwe woning rond wilt krijgen.

De woning verkopen aan een geschikt koper

Als de woning getaxeerd is en er een goede vraagprijs vastgesteld is, is het tijd om de woning op de huizenmarkt aan te bieden. Het kan even duren voordat kijkers zich melden, maar bij scherp geprijsde woningen kan het ook voorkomen dat er binnen een week een aantal geïnteresseerden een kijkje willen nemen. Als de kijkers na het bekijken van jouw woning enthousiast zijn, brengen ze vaak een bod uit bij de makelaar. De makelaar overlegt met jou of dit bod mag worden aangenomen en geeft je advies of het wel of niet verstandig is om met deze koper in zee te gaan. Heeft een geïnteresseerde een schappelijk bod gedaan en heb je in overleg met jouw makelaar in Hoogeveen besloten om hiermee akkoord te gaan? Gefeliciteerd, jouw woning is verkocht!

Het vinden van een nieuwe woning

Na het verkopen van jouw huidige woning kan de zoektocht naar een nieuwe woning beginnen. Het vinden van een nieuwe woning die helemaal past bij jouw wensen kan best lastig zijn. Gelukkig kan je ook bij dit gedeelte de hulp van jouw eigen makelaar in Hoogeveen inroepen. Kan je, ondanks de hulp van jouw makelaar, op de woningmarkt geen huis vinden dat helemaal bij jou past? Dan kan je er altijd voor kiezen om een paar maanden in een huurwoning te verblijven. Zo kan je in alle rust op zoek gaan naar een woning die helemaal aansluit op jouw wensen en weet je zeker dat je niet over een paar jaar weer hoeft te verhuizen.