huis isoleren

Huis isoleren: hier moet je op letten

Woon je in een oude woning en is deze niet voldoende geïsoleerd? Nieuwbouwwoningen zijn vandaag de dag van top tot teen geïsoleerd. Dit is namelijk niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Als je je woning wilt isoleren, zul je op een aantal dingen moeten letten. Zo is het belangrijk om te weten waarom isolatie een goede keuze is en hoe spouwmuurisolatie werkt. 

Waarom isolatie?

Isolatie zorgt er niet alleen voor dat je kunt besparen op de energierekening, maar ook zorgt het voor meer wooncomfort. Je woning blijft namelijk in de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm. Omdat er geen lucht kan ontsnappen door de muren of kiertjes hoef je veel minder te stoken en blijft de temperatuur beter en langer hangen in de woning. Daarnaast is huisisolatie ook nog eens hartstikke goed voor het milieu. Het is echter wel belangrijk dat de isolatie goed wordt geplaatst. Als dit niet op de juiste manier wordt gedaan, kunnen er vochtplekken in huis ontstaan en dit zou zonde zijn. Breng daarnaast ook voldoende ventilatieroosters aan als je gaat isoleren. 

Wat wil je isoleren? 

Je kunt je woning op verschillende manieren isoleren. Voordat je aan de slag gaat, raden we je aan om te kijken naar welke isolatie al aanwezig is in de woning. Als je precies weet wat er nog moet gebeuren, kun je een plan opstellen. Er zijn een aantal klusjes die je zelf kunt oppakken. Denk hierbij aan het dichten van naden en kieren, maar je kunt ook grotere isolatiemaatregelen nemen. Het is mogelijk om het dak, de muren of de ramen te isoleren met isolatiemateriaal. 

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Als je jaarlijks honderden euro’s aan energiekosten wilt besparen, kun je kiezen voor spouwmuurisolatie. Dit is de meest populaire vorm van isolatie in Nederland. Een spouwmuur bestaat uit drie verschillende delen. De ruimte tussen de binnen- en buitenmuur wordt gevuld met isolatiemateriaal. Dit klusje kun je het beste overlaten aan een professional. De oude isolatie moet namelijk verwijderd worden en hier wordt speciale apparatuur voor gebruikt. Vraag spouwmuurisolatie offertes aan bij verschillende bedrijven en kies degene waar jij je het beste bij voelt. We raden je aan om de offertes te vergelijken op een professionele manier. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de overzichtelijkheid.