renoveren van je plafond

Houd hier rekening bij het renoveren van je plafond

Een nieuw plafond kiezen kan soms nog best lastig zijn. Vaak is het zo dat je een plafond moet laten plaatsen, maar toch is dat niet altijd het geval. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een systeemplafond te nemen. In deze tekst gaan we kijken wat het precies voor een plafond is en waarom dit een betere keuze is voor mensen die een plafond zelf willen laten plaatsen, maar toch een efficiënte en snelle oplossing willen hebben.

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een plafond wat je steeds vaker ziet. Het plafond bestaat uit twee verschillende onderdelen. Allereerst een soort geraamte. Dit bestaat uit verschillende losse geraamtes die in gedeeltes opgehangen worden onder het originele plafond. Op die manier ontstaat er dus een tweede laag onder het originele plafond. Natuurlijk niet alleen door het geraamte. In het geraamte worden namelijk plafond platen gehangen en deze platen zorgen er gezamenlijk met het geraamte voor dat er een geheel ontstaat. De platen worden opgehangen in het geraamte zodat er dus een heel plafond ontstaat bestaande uit de plafond platen. Dit maakt het dus heel gemakkelijk om het plafond zelf te monteren en dat is direct een van de grote voordelen aan het plafond.

Voordelen van een systeemplafond

Het grootste voordeel is dus dat de platen gemakkelijk zelf te monteren zijn omdat dit een hele hoop geld kan schelen. Een monteur kan een hoop geld kosten en helemaal wanneer hij een bepaald plafond wil monteren. Wanneer je dit geheel zelf in de hand hebt, scheelt dit dus een hele hoop geld. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan het systeemplafond. Allereerst de ruimte tussen beide plafonds. Deze ruimte is geschikt om verschillende aspecten van de kamer te verbergen. Denk bijvoorbeeld aan kabels, maar ook aan buizen. Deze hangen normaliter in het zicht en dat zorgt voor een rommelig gezicht. Wanneer de kabels en buizen netjes weggewerkt zijn, geeft dat dus een heel ander effect. De akoestiek van de ruimte wordt vervolgens ook nog eens beter. Geluid blijft netjes binnen in de kamer en wordt nog beter ook dan wanneer je gebruik maakt van een ander plafond. Als laatste voordeel is het heel gemakkelijk om de platen te vervangen. Mocht er een plaat kapot zijn, kan deze gemakkelijk vervangen worden in plaats van dat het hele plafond vervangen moet worden bij een beschadiging of vlek.