stylist of interieur architect

Hoe wordt je stylist of interieur architect?

Veel interieur architecten beginnen hun carrière als interieurstylist. Interieurstylisten regelen alles, van het inhuren van de vakmensen tot het inkopen van materialen en meubels tot het selecteren van verfkleuren en andere afwerkingen. Sommige interieurstylisten kunnen toezicht houden op alle aspecten van het project, of alleen bepaalde elementen, zoals vloeren of landschapsarchitectuur. In de meeste gevallen werkt een interieurstylist onder leiding van een Architect of binnenhuisarchitect. Hoewel interieurstylisten toezicht kunnen houden op een groot project, werken sommigen ook als consultant voor grotere bedrijven, waarbij ze hun eigen projecten helpen coördineren en feedback geven aan de ontwerper.

Welke programma’s leer je?

Een ontwerper die ruimtes ontwerpt zal meestal een HBO in interieurdesign hebben, maar er zijn vele graden beschikbaar op verschillende momenten tijdens de academische carrière van een student. De graad programma’s aangeboden door architect of ontwerp scholen vaak een kern curriculum van de wiskunde, met inbegrip van calculus, geometrie, en natuurkunde. Veel programma’s vereisen stageprogramma’s of hands-on ervaring in de echte wereld ontwerp-omgevingen. Sommige studenten streven graden in het bedrijfsleven, terwijl anderen ervoor kiezen om hun educatieve ervaringen aan te vullen met een stage of full-time positie in het veld.

CAD programma’s

De term CAD is een acroniem dat verwijst naar Computer Aided Design. Dit type software wordt vaak gebruikt door architecten, landschapsarchitecten en binnenhuisarchitecten bij het maken van computer-aided design (CAD) beelden. Dit formaat is ideaal voor het ontwerpen van grootschalige projecten met ingewikkelde details, omdat het een grotere mate van detail mogelijk maakt dan met traditionele methoden. De meeste commerciële CAD-applicaties staan het gebruik van zowel tekst als afbeeldingen toe, hoewel sommige zich alleen op tekst richten.

AutoCAD

CAD tekeningen worden vaak gemaakt met AutoCAD, een computer software programma dat ontworpen is om productiebedrijven te helpen. AutoCAD wordt vaak gebruikt voor het ontwerpen van meubels, hoewel het ook wordt gebruikt voor het maken van patronen voor vloeren, muren, ramen, en andere interieur design kenmerken. De veelzijdigheid en het gebruiksgemak van AutoCAD maken het een goede keuze voor vele soorten binnenhuisarchitecten. Als het gaat om commerciële toepassingen, gebruiken de meeste meubelfabrikanten nog steeds AutoCAD. Maar omdat CAD het mogelijk maakt om ingewikkelde details te creëren die onmogelijk zijn met handmatige technieken, stappen veel kunstenaars en huiseigenaren over op het gebruik van CAD om hun ontwerpen te maken.

HBO studie interieurstyling

De opleiding van een interieurarchitect moeten worden geaccrediteerd wordt gegeven door een hoge school. Er is geen minimum niveau van opleiding of expertise vereist om een geaccrediteerde interieurontwerper te worden, maar de meeste staten vereisen een HBO in de beeldende kunst, hetzij grafisch of fijn tekenen. Het duurt twee tot vier jaar om deze graad te behalen, afhankelijk van de opleiding.

Zodra een persoon zijn of haar HBO heeft behaald, kan hij of zij ervoor kiezen om verder te studeren en te certificeren voor interieur architect. In dit stadium wordt een persoon beschouwd als een volwaardig binnenhuisarchitect. Het is belangrijk dat aspirant-studenten zich realiseren dat het werk dat ze doen net zo belangrijk is als de kunst die ze produceren. Bovendien zijn er talrijke mogelijkheden voor interieurontwerpers. Ze kunnen werken voor particulieren of grote bedrijven, afhankelijk van hun vaardigheden en kwalificaties.

Online cursussen

De meeste staten vereisen dat studenten zowel een diploma als een toelatingsexamen behalen om een professionele licentie te verkrijgen. Interieurontwerpers die andere carrièremogelijkheden willen nastreven, zoals architectuur, woningrenovatie en bouw, zullen aanvullende staats- en federale examens moeten afleggen. Deze examens kunnen een uitdaging zijn voor degenen die niet hebben gestudeerd voor jaren, maar de huidige technologie en computerprogramma’s bieden nuttige hulp bij de voorbereiding op deze tests. Interieurontwerpers moeten ook voortdurend gecertificeerd blijven om hun licenties te behouden. Met de toegenomen arbeidsmarkt en de stijgende onderwijs normen, hebben veel interieur ontwerpers ervoor gekozen om hun opleiding voort te zetten door het verkrijgen van een bachelordiploma, maar ook het nastreven van een interieur cursus online om hun HBO diploma te verdienen.