hoe werkt isoleren

Hoe werkt isoleren?

Ongetwijfeld bent u wel eens in een oude kerk of een oud kasteel geweest. Een gebouw met muren van pakweg een meter dik. De mensen dachten toen dat het gebouw naast sterk ook goed geïsoleerd was. Laatste was niet het geval. Vlak bij de haard was het heet, bij de muur die ook nog vochtig was koel. De mensen hadden nog niet ontdekt dat niets zo goed isoleert als stilstaande lucht. Een nieuwbouwhuis is dan ook in niets te vergelijken met een oude kerk, kasteel of molen.

Overal toegepast

Nadat ontdekt was dat stilstaande lucht het beste isoleert kregen we de spouwmuur. Baksteen laat vocht door, de buitenmuur wordt door de regen nat, de binnenmuur blijft droog, maar bovenal in de spouw is stilstaande lucht. En dat isoleert als de beste, en dit niet alleen op het gebied van warmte en kou, maar ook op geluid. Het hele gevolg is logisch. Na de spouwmuur kregen we dubbel glas met wederom stilstaande lucht tussen de ruiten, en heel veel isolatiemateriaal in de vorm van platen of matten met cellen. De cellen bevatten stilstaande lucht. De gebouwen bleven in de zomer koel, in de winter warm en droog en het hield ook nog het geluid tegen. Isoleren is niet alleen fors besparen op de energierekening en goed zijn voor het milieu, maar geeft ook nog veel comfort.

Besparen op de energierekening

Door een gebouw goed te isoleren is er fors te besparen op de energierekening. Nu u weet dat stilstaande lucht de remedie is, kunt u zo thuis checken waar de aandacht naartoe moet. Moeten er nog platen isolatiemateriaal op zolder tegen het dak? Of is er ergens nog een raam van enkel glas? Anderzijds is er goed te besparen op de energierekening door overstappen van energie via easyswitch. Via de site van easyswitch kunt u eenvoudig vergelijken. U kunt snel energie vergelijken en u bent na overstappen van energieleverancier goedkoper uit!