verwijderen van dakgrind

Hoe werkt het verwijderen van dakgrind door een zuigwagen?

Wanneer je aan de slag gaat met het vervangen van je dakbedekking, kan het noodzakelijk zijn om dakgrind te verwijderen. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen op je dak. Zeker op platte daken wordt regelmatig voor dakgrind gekozen. Dakgrind verwijderen is geen klus die je eenvoudig zelf uitvoert. Hoe zorg voer je het grind af naar een vuilstort? Verplaats je het grind per emmer van het dak naar een aanhanger of container? Enzovoorts. Kies voor professionele hulp bij dakgrind verwijderen. Vakmensen op dit gebied maken gebruik van een zuigwagen om het grind in een korte tijd op te zuigen.

Dakgrind opzuigen en afvoeren

Een professional op het gebied van dakgrind afvoeren zorgt dat het dakgrind met een krachtige zuigwagen van het dak gezogen wordt. Bij het verwijderen van dakgrind komt vaak veel meer afval mee, dan het grind alleen. Denk bijvoorbeeld aan kleine stukjes bitumen van de dakbedekking, mos, enzovoorts. Een professional met zuigwagen zal het dakgrind direct voor je afvoeren. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar! Houd er rekening mee, dat dakgrind niet bij iedere vuilstort kan worden verwerkt. Het valt in sommige gevallen onder chemisch afval.

Bespaar tijd door een zuigwagen in te schakelen

Naast het feit dat het veel moeite kost om dakgrind zelf te verwijderen en af te voeren, bespaar je veel tijd door voor een zuigwagen te kiezen. Het is een onbegonnen karwei om het dakgrind met emmers naar beneden te vervoeren. Dakgrind van het dak naar beneden laten storten kan voor schade aan je woning zorgen. Denk aan grinddeeltjes die onderweg tegen een raam of kozijn slaan. Daarbij gaat het ten koste van de tuin! Informeer bij een professional in de buurt naar de mogelijkheden die zij bieden bij het verwijderen van grind op je dak.

Dakgrind laten verwijderen? Kooiker Daktoppers is de specialist voor dakgrind verwijderen!