Hoe weet je of jouw slot wel veilig genoeg is

Hoe weet je of jouw slot wel veilig genoeg is?

Misschien heb je wel eens meegemaakt of juist niet, een inbraak in je huis of buitengesloten worden omdat je je sleutels kwijt bent geraakt. Heel vervelend allemaal en je wilt niet dat dit nog eens gebeurd. Misschien dat een inbraak niet heel snel een tweede keer zal gebeuren, hoewel de kans wat groter is dat je je sleutels ergens kwijt raakt en zo niet meer naar binnen kan. Ook is het wel fijn om te weten hoe veilig je sloten zijn, maar hoe kom je hier achter?

Een veilig slot

Iedereen wilt inbraken in zijn/ haar huis voorkomen, maar hoe gaat dit lukken? Blijf je dan maar altijd thuis, of zorg je dat er ergens een lichtje aanstaat zodat het lijkt of er iemand is. In principe zou het toch ook al moeten werken als je gewoon een veilig slot op je deur hebt. Maar wanneer is een slot nu veilig? Het belangrijkste is dat je de deur altijd op slot draait en de sleutel niet in de deur laat zitten. Dit maakt het namelijk voor inbrekers alleen maar makkelijker om naar binnen te komen. Een veilig slot kun je vaak ook herkennen aan het SKG keurmerk. Wat de Sloten Meester dan ook vaak aan zal raden, is een inbraakvrij cilinderslot. 

Slotenmaker

Ook een slotenmaker wilt dat mensen veilig wonen of ze hulp aanbieden wanneer ze hun sleutel kwijt zijn. Jij wilt ook dat je sloten veilig en betrouwbaar zijn, maar wilt ook dat een bedrijf ze plaatsen die ook daadwerkelijk betrouwbaar zijn en goed werk afleveren. Ook is het natuurlijk fijn dat wanneer jij ze belt, ze ook zo in de buurt zijn. Niemand wilt buiten in de kou wachten als je je sleutel bent verloren of er zojuist een poging tot inbraak is gedaan. Hierom biedt slotenmaker Spijkenisse jou dan ook 5 voordelen;

  1. rond de klok dienstverlening. Of je nu overdag, ‘s nachts of in het weekend hulp nodig hebt, staan ze altijd voor je klaar.
  2. vakkundigheid staat voorop. Een team uit ervaren slotenmakers die de ontwikkelingen op veiligheid dan ook goed in de gaten houden.
  3. betrouwbare organisatie. Je wilt toch iemand kunnen vertrouwen wanneer zij een nieuw slot komen plaatsen.
  4. betaalbaar. Bij beveiliging gaat het om kwaliteit en niet zozeer om de prijs.
  5. modern. Ook wanneer je een smart home hebt, weten zij hiermee om te gaan.