tuin

Hoe kom je de zomer het beste door in je tuin?

Het is weer zomer en dus worden de tuinen in Nederland massaal gebruikt om lekker in te ontspannen, te eten en om mooie zomeravonden in door te brengen. Maar wat maakt een tuin nou echt iets speciaals? Natuurlijk verschillen ieders wensen per persoon, maar we geven graag een paar tips die je helpen met het creëren van het ultieme paradijsje in je eigen achtertuin

Neem een hot tub

Een hot tub is een perfecte toevoeging op een tuin waar men graag mooie zomeravonden doorbrengt. Deze baden komen in allerlei soorten en maten, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: ontspanning. Wat is er fijner dan plaatsnemen in een hot tub na een lange werkdag en gewoon lekker te ontspannen? Alleen, met z’n tweeën, of – in grotere tubs – met een groep vrienden. De hot tub lijkt weliswaar een vrij luxueuze toevoeging aan je tuin, maar ze zijn steeds betere te betalen. Natuurlijk hangt de prijs enorm af van je wensen, maar wie op zoek is naar een fijne plek om gezamenlijk door te brengen, hoeft zeker niet meer de hoofdprijs te betalen.

Een loungeset laat je heerlijk in de zon liggen

Een goede loungeset is ook zo’n heerlijke toevoeging aan je tuin. Een luxe bank laat je lekker ontspannen en tot rust komen, na een werkdag of gewoon omdat je daar zin in hebt. De zomer is er om van te genieten en dus is het heerlijk om gewoon lekker in de zon te liggen en te relaxen op je loungeset.


Tuinmeubelen bieden plaats voor jou en je familie of vrienden

Een mooie tafel in de tuin, omringd door fraaie en comfortabele stoelen, biedt een uitstekende plek om ‘s avonds met vrienden en familie heerlijk buiten te dineren. De meeste tuinmeubelen zijn gemaakt van kunststof, zodat het onderhoud minimaal is en je ze zelfs in de winter buiten kan laten staan, mocht je geen ruimte hebben om ze binnen te stallen. Tuinmeubelen komen in verschillende groottes; van kleine, knusse plekjes, tot grote tafels waar veel mensen aan kunnen zitten. Wat je kiest, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je tuin. In een kleine stadstuin valt een grote tafel een beetje uit de toon, maar past juist een kleine, fraaie tafel met twee stoelen weer heel goed.

Zorg goed voor je planten

Een tuin met mooie, goed onderhouden planten is natuurlijk altijd mooier dan een tuin waarbij er weinig zorg is besteed aan de flora. Zorg daarom goed voor je planten en onderhoud ze wanneer dat nodig is. Wie er tijdig bij is, zal zien dat het helemaal niet zoveel werk hoeft te zijn en kan al snel weer kijken naar een vrolijk bloeiende en in gezonde staat verkerende tuin. Zorg ook dat je tuin netjes is opgeruimd als je gasten krijgt; een nette omgeving draagt bij aan het algehele gevoel van gezelligheid en maakt van een zomeravond altijd een fijne aangelegenheid. Wat het ook wordt; wie wat zorg besteedt aan zijn tuin, zal hier de hele zomer plezier van hebben.