tuinhuis

Hoe kies je het juiste tuinhuis?

Ben je op zoek naar manieren om je lege tuin ruimte om te toveren in een ontspannende en rustgevende plek van waaruit je van je tuin kunt genieten? Het is niet moeilijk om een mooi Lugarde tuinhuis te vinden die je de hele dag van je tuin zal laten dromen. Je hoeft niet hard te werken om het perfecte tuinhuisje te vinden. Als je een rustige uitstraling wil voor in je tuin, met genoeg ruimte om je spullen netjes op te bergen, is een tuinhuis een mooi project. Het is belangrijk om het tuinhuis netjes, georganiseerd maar ook gezellig uit te laten zien.

Sterke muren

Tuinhuizen en andere cabines voor in de tuin zijn de meest achtergestelde of vergeetbare plek in je tuin. Ze worden vaak gebruikt om simpelweg je tuingereedschap en plantenpotten in te dumpen. Een tuinhuis kan er handig zijn voor allerlei opslag en een hoop spullen kunnen gered worden van de vuilnisbak als ze netjes in een tuinhuisje worden opgeborgen. Zelfs sommige planten die in de winter niet buiten kunnen overleven zouden in het tuinhuis nog een kans hebben. Er zijn tal van opties beschikbaar voor de tuinders die willen tuinhuisjes te gebruiken. De belangrijkste factor is dat het moet sterke muren en sterke funderingen hebben.

Gazebo in een grote tuin

Gazebo’s zijn een mooie plek om te ontspannen terwijl je geniet van het landschap. Ze zijn gemaakt om te dienen als voor ontspanning, meer nog in prachtige grote tuinen. Gazebo’s zijn gemaakt om een verscheidenheid van zitplaatsen zoals, picknicktafels, barkrukken, enz. een chique plaats te geven. Gazebo’s meestal gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout. Er zijn ook gazebo’s met daken die zijn gemaakt van ceder bekleding en sommige hebben andere materialen gebruikt in zijn voor het dak. Er zijn ook gazebo’s gemaakt met glazen gevels, al beginnen ze dan steeds meer op een theehuisje te lijken. Deze huisjes stralen ook luxe uit in een tuin.

Houten tuinhuisjes

Houten tuinhuisjes zijn de populairste keuze in Nederland. Ze zijn betrouwbaar, relatief goedkoop en staan dichter bij moeder natuur. Kleine, houten schuurtjes kunnen gemakkelijk worden omgebouwd tot een boerderij of een dierenverblijf. Het is mogelijk om een kleine boerderij te bouwen met een paar kippen en een paar geiten, of met een kleine varkens. Het basisontwerp van een houten gebouw is heel gemakkelijk te leren, en als je eenmaal begrijpt hoe het werkt ben je in staat om een volledig functioneel tuinhuis te bouwen. Naast dat een tuinhuis stevig moet zijn, is het ook belangrijk dat het dak waterdicht is. In veel landen is een lekkend dak geen probleem, maar in Nederland zeker wel.

Kunststof tuinhuisjes

Aan de andere kant zijn kunststof tuinhuisjes even licht en goedkoop omdat ze gemaakt zijn van hergebruikt plastic en synthetische materialen. Het grote nadeel is dat ze niet sterk zijn en in een storm kunnen wegwaaien als ze niet goed verankerd zijn. Een oplossing voor het vastzetten van het tuinhuis kan zijn om hybride muren van pvc uit gerecycled plastic en piepschuim te gebruiken. Hier kan je in boren, het is duurzaam omdat het is gerecycled en zal goed isoleren door het piepschuim. De constructie van een tuinhuis is in principe vrij simpel: vier muren, mogelijk wat raampjes, een deur en een waterdicht dak.