kunstgras

Hoe kies je het juiste soort kunstgras?

Er zijn heel veel verschillende soorten kunstgras. Dit levert dan ook veel voordelen op. Dankzij het ruime aanbod is er immers altijd wel een soort die bij jouw specifieke wensen tuin past. Helaas zien we ook dat het hierdoor lastiger wordt om een keuze te maken. Want hoe kies je het juiste soort kunstgras als er ongelooflijk veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn? Het aanbod van gardensense.nl kan best wel overweldigend zijn. Gelukkig kun je de zoektocht een stuk vereenvoudigen door gebruik te maken van de volgende tips.

Zet je wensen op een rijtje

Voordat je het juiste soort kunstgras kunt kiezen is het eerst belangrijk om te bepalen wat je dan nodig hebt. Dit is per persoon en tuin verschillend. Het hangt ook af van je gezinssamenstelling. Als je jonge kinderen hebt, hecht je waarschijnlijk meer waarde aan de zachtheid van het gras dan als je geen kinderen hebt. Ook is het goed om te kijken naar waar het gazon komt te liggen. Plaats je deze onder klimtoestellen of onder een tuinset of misschien zelfs wel jacuzzi? Dan zijn waarschijnlijk geheel andere eigenschappen van belang.

Het is goed om voor jezelf op een rijtje te zetten wat jij belangrijk vindt. Schrijf deze wensen op en ga op basis van die eisen op zoek naar het kunstgras dat het meest geschikt is. Wanneer je kunstgras online koopt, zal je in de omschrijving al heel veel kunnen vinden over de verschillende eigenschappen. Zie je het gras liever in het echt? Bezoek dan een kunstgras in de showtuin. Hier kun je de verschillende soorten in het echt bewonderen en even aanraken. Zo zie je precies wat bij jou past.

Hoe intensief wordt het gras gebruikt?

Ook is het belangrijk om na te gaan hoe intensief het gras wordt gebruikt. Als er veel op gelopen of gespeeld wordt, is het belangrijk dat je voor echte kwaliteit kiest. Zo weet je zeker dat het gras ook lang mee zal gaan. Bespaar niet op kunstgras als je weet dat het heel intensief wordt gebruikt, want zo wordt goedkoop uiteindelijk gewoon duurkoop. Als het gras vooral voor de sier ligt, kun je ook prima af met een budgetvariant.

Het goede nieuws is dat kunstgras in alle soorten, maten en prijscategorieën verkrijgbaar is. Hierdoor is er altijd wel een soort die binnen jouw budget past.

De kleur van het gras

Een groot voordeel van kunstgras is dat je deze geheel naar wens kunt samenstellen. Zo past deze altijd uitstekend bij de uitstraling van jouw eigen tuin. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kleur van de grassprieten. Wist je dat er zelfs blauwe en oranje grasmatten verkrijgbaar zijn? Heel natuurlijk ziet dat er uiteraard niet uit, maar zo zie je maar weer dat je de matten echt geheel naar wens kunt samenstellen en vrijwel alles mogelijk is. Kiezen voor een fel groene grasmat klinkt misschien mooi, maar oogt ook minder natuurlijk. In echt gras zitten immers ook kleurvariaties. Wanneer je dus kiest voor een mat waar deze variaties ook in zijn gebracht, is deze nauwelijks nog van het echt te onderscheiden en geniet je echt van die natuurlijke uitstraling in jouw tuin.