plafond witten

Hoe kan je het best een plafond witten?

Het witten van een plafond is een klus die best wat voorbereiding vereist. Met deze handleiding voor het witten van een plafond bereik in een paar stappen je het beste resultaat. Allereerst is het van belang dat de randen zijn afgeplakt met afplaktape. Om meubels, lampen en de vloer te beschermen tegen vallende verf is het handig om deze af te dekken met bijvoorbeeld een oud laken.

De vervolgstappen

Na het openen van de verf moet deze goed worden door geroerd, vaak is de verf namelijk geschift dat is niet erg maar zo kan je de verf niet direct gebruiken. Een deel van de verf doe je daarna vanuit de emmer in een speciale verbak om gemakkelijker en gelijkmatiger op een roller of kwast te krijgen.

Aan de slag met de kwast

Het daadwerkelijke verven begint bij de randen en hoeken van het plafond. Een kleinere kwast of blokwitter zijn hiervoor het prettigste in gebruik. Met een trapje kan je alles beter bereiken en overzien. Om er zeker van te zijn dat de geverfde stukken netjes en egaal gewit zijn kan je de hoeken en randen nog een keer na rollen met een roller.

Nadat de randen zijn gedaan kan je beginnen met het grote gedeelte van het plafond. Hiervoor gebruik je een roller. Voor het beste resultaat werk je eerst één kant op met horizontale banen en vervolgens met verticale banen.

Als het plafond netjes gewit is kan je de tape verwijderen door deze simpelweg los te trekken. Hoe langer de tape vast zit hoe groter de kans dat de tape vasthecht en lijmresten achterlaat of andere schade aanricht bij het verwijderen