rustig wonen randstad

Hoe je rustig kunt wonen in de Randstad

Als je van plan bent je eerste woning te gaan kopen, is een van de eerste keuzes die je moet maken de locatie. Wil je in een landelijk dorp wonen, of toch liever in de drukte van een stad. Bij deze afweging komen een hoop dingen kijken, zoals de reistijd naar werk, de voorzieningen en de mogelijkheid voor openbaar vervoer. Wil je rustig wonen, maar toch genieten van alle voordelen die de randstad te bieden heeft? Hier vind je tips over hoe je toch rustig kunt wonen in de randstad.

Kies voor een nieuwbouwwijk

Een van de mogelijkheden om rustig te kunnen wonen, is om te kiezen voor een nieuwbouwwoning. Een groot aantal nieuwbouwwijken worden namelijk aan de rand van drukkere steden gebouwd. Hierdoor zit je vaker in een rustige omgeving, terwijl de grotere steden toch bereikbaar blijven. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om te gaan wonen in de nieuwbouwwijken Westend en Roelofarendsveen. De locatie is ideaal aangezien je tussen Leiden en Amsterdam in zit. Ook steden als Den Haag, Rotterdam en Gouda zijn prima bereikbaar. Uitvalswegen zijn dicht in de buurt en ook het openbaar vervoer is goed georganiseerd. Hierdoor ben je altijd binnen korte tijd op plaats van bestemming. 

Voordelen van de nieuwbouw

Wonen in Roelofarendsveen biedt de perfecte combinatie van rust en de voordelen van de Randstad. Een groot aantal van de woningen komen aan het water te liggen, terwijl anderen bijvoorbeeld in de buurt van bos liggen. Hierdoor heb je een heerlijke landelijk gevoel en stap je gelijk de natuur in als je je uit je voordeur wandelt. Op zoek naar een actiever avondje of dagje? Dan ben je binnen de kortste keren in een van de steden van de Randstad.

Hoe kies je jouw ideale woning?

Rustig wonen in de Randstad kan dus in een nieuwbouwwoning, maar ook bijvoorbeeld in een van de vele dorpen in de omgeving. Dit is vaak echter wel een stuk duurder. Heb je een strak budget dan is het handig om naar de duurste en goedkoopste regio’s in de Randstad te kijken. Zo weet je op welke gebieden je het beste kunt focussen om jouw droomhuis te vinden. Ook is het mogelijk om rustig te wonen in een stad zelf. Steden als Leiden en Rotterdam bieden rustigere wijken in de buurt van een parkje of een waterpartij. Houd op internet dagelijks het aanbod aan woningen in de gaten, om de kans te vergroten een perfect koophuis te vinden in de Randstad!