tuin netjes

Hoe houd je je tuin netjes?

Een tuin is tegenwoordig haast een luxe, maar toch zijn de tuinen nog niet verdwenen uit het Nederlandse straatbeeld. Er zijn honderden manieren om een tuin in te richten, met daarbij horend weer allerlei manieren om deze het beste netjes te kunnen houden. Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan, maar het is ook handig om te kijken naar een tuinmanofferte. Met dank aan hovenier Hilversum hebben we hieronder een aantal tips gezet om jouw tuin zo netjes als mogelijk te houden.

Tuinen met veel gras

Zoals we al eerder schreven, zijn er ontzettend veel manieren om je tuin in te richten en daarbij horen weer verschillende manieren om die te onderhouden. Als we uitgaan van een tuin met veel groen, is het van belang om te kijken of alles nog netjes is, afhankelijk van het seizoen. In de zomer wil je natuurlijk mooi groen gras hebben zonder dode stukken. Dan is het goed om in de gaten te houden hoe vaak het regent en om zo nodig water bij de geven. Ook is het belangrijk om voldoende het gras te maaien, zodat het de kans krijgt om goed te blijven groeien.

Tuinen met bomen en andere flora

Sommige tuinen hebben naast gras, of in plaats van gras, ook bloemen, struiken, bomen of andere planten. Deze hebben veelal dezelfde zorg nodig als gras: checken of de bladeren nog mooi groen zijn en of er voldoende water gekregen wordt. Bij bomen komt daar alleen de extra zorg bij dat de takken ieder jaar moeten worden gesnoeid.

Tuinen die speciale aandacht nodig hebben

Voor tuinen die een speciaal soort aandacht nodig hebben, raden wij aan om de hulp van een hovenier in te schakelen. Deze weet namelijk wat het beste is voor uw tuin en wat er mogelijk nog meer aan onderhoud voor uw tuin kan gebeuren. Met een tuinmanofferte kunt u snel achterhalen hoeveel dit gaat kosten en of u dit zou willen.