domotica

Hoe beveilig je je woning met domotica

Een woning beveiligen is een lastige zaak, maar wel enorm belangrijke. Het beveiligen van je huis kan namelijk jouw, je familie of gezin en spullen beschermen. Het is daarom van essentieel belangrijk dat je huis goed beveiligd is. Inbrekers worden steeds slimmer, het wordt daarom steeds moeilijker om je huis goed te beveiligen. Domotica kan daar enorm bij helpen, maar wat is Domotica precies en waarom zou je het moeten gebruiken? 

Wat is domotica?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk te weten wat we verstaan onder Domotica. Domotica is het toepassen van technologie om je huis meer te automatiseren. Een voorbeeld van domotica is je wekker koppelen aan je koffie zet apparaat, wanneer jij je wekker uitzet begint het koffiezet apparaat met het zetten van een heerlijk kopje koffie. Of als je thuis komt van een werkdag kun je met domotica ervoor zorgen dat het al lekker warm is als jij door de voordeur stapt. Dit zijn allemaal erg handige dingen die je kunt doen met domotica, maar het helpt natuurlijk niet met de beveiliging van je huis. Domotica kan je tegenwoordig op veel websites aanschaffen. Somfy is een van de bedrijven waar je dit kunt doen.

Camera’s

Als je je huis wil gaan beveiligen is een goed startpunt een camera. Door middel van een camera kun je in het geval van inbraak gemakkelijker de daders achterhalen. Je kan ook een IP camera kopen (Internet Protocol camera’s) die in directe verbinding staan met een WiFi verbinding, als jij op vakantie bent kun je met een IP camera dus meekijken met wat er bij jou thuis gebeurd. Dit levert de bewoner veel geruststelling op, je kan namelijk wanneer je wil eventjes kijken of alles nog oké is. Bij veel van deze camera’s is het ook mogelijk om een SD kaart te plaatsen, je kan dan opnemen wat de camera ziet. Dat is natuurlijk in veel situaties enorm handig.