slot vervangen

Hoe 3 sloten nu simpel door 1 slot vervangen kunnen worden

Heb jij er ook wel eens aan gedacht om meer dan één slot op jouw voordeur te gebruiken? Als jij naast het hoofdslot namelijk nog wat extra sloten aanbrengt, dan zou dat immers een manier zijn om de beveiliging van jouw huis te versterken. Of niet soms?

Je zou echter ook kunnen overwegen in plaats van meerdere sloten op een deur een enkel slot aan te schaffen dat je deur op verschillende punten vergrendelt. Klinkt dat jou ook niet prettig in de oren? Laten we jou dan hieronder wat meer vertellen over een slot met een meerpuntssluiting.

Hoe werkt een meerpuntssluiting deurslot?

In tegenstelling tot een regulier deurslot is een meerpuntsslot met twee, drie of zelfs meer verschillende vergrendelingspunten uitgerust. Wat wil zeggen dat het sluitsysteem zich op verschillende punten tegelijkertijd vergrendelt.

Het systeem werkt echter met één vergrendelingsmechanisme, zodat je al deze punten simpel kunt vergrendelen door aan een enkele sleutel te draaien of mogelijk aan een hendel te trekken.

Bij de meeste sloten met een meerpuntssluiting kunnen de gebruikers deze met een mechanische sleutel ver- en ontgrendelen, of de deur openen door aan een hendel te trekken wanneer de deur niet vergrendeld is.

Is een meerpuntssluiting slot veilig?

Ja. Het is van meerpuntssluiting sloten bekend dat ze meer dan drie keer het beveiligingsniveau bieden dan wat je van een normaal slot zou kunnen verwachten. Dit komt omdat ze met meerdere sloten geleverd worden. Het kost potentiële inbrekers dan ook flink meer tijd en kracht om door zo’n deur te breken, die vaak op drie verschillende punten vergrendeld is.

Naast een verbeterde beveiliging garandeert een meerpuntssluiting slot ook voor minder slijtage aan de deurscharnieren. Het grootste deel van de belasting wordt immers gelijkmatig over de vergrendelingspunten verdeeld, waardoor de scharnieren ontlast worden.

Als jij jouw beveiliging van je huis aangenaam wilt verbeteren, dan kan het zonder meer een slimme beslissing zijn om meerpuntssluiting sloten op jouw toegangsdeuren te installeren.

Het is echter mogelijk dat deze meerpuntssluiting sloten niet op alle type deuren werken, dus zorg er zodoende voor dat jij over een deur beschikt die voor een meerpuntssluiting slot geschikt is voordat jij deze aanschaft.

Zijn meerpuntssluiting sloten de moeite waard?

Jazeker! Meerpuntssluiting sloten zijn dan misschien wel duurder dan een standaard slotoplossing, maar ze bieden wel extra veiligheid en voorkomen tevens dat grote deuren krom kunnen trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dubbele deuren en schuifdeuren.

Voor sommige huiseigenaren zijn al deze voordelen absoluut de extra kosten waard. En hoewel niet iedereen voor meerpuntssluitingen sloten kiest, zijn deze stijlvolle en functionele sloten zeer zeker wel het overwegen waard.