kunststof gevel

Het bekleden van de gevel met kunststof: een goed idee!

Zowel op oudere huizen en nieuwbouwwoningen als op villa’s en boerderijen is de laatste jaren steeds vaker eigentijdse gevelbekleding te zien. Bij het bekleden van de gevel worden diverse materialen gebruikt. Zo kun je kiezen voor aluminium gevelplaten, die er modern en strak uitzien. Een traditionele vorm is natuurlijk de houten bekleding van gevels. Verder zijn er nog de groene, natuurlijke bekleding via klimops en planten en – dat is de populairste materiaalsoort – gevelbekleding van kunststof materialen. Om uiteenlopende redenen is het bekleden van de gevel met kunststof materiaal een slimme keuze. Maar wart maakt een kunststof bekleding van de gevels nu zo aantrekkelijk?

Ga voor budgetvriendelijk en milieuvriendelijk materiaal

Een van de belangrijkste redenen voor het feit dat gevelbekleding al een aantal jaren flink in de lift zit, is de budgetvriendelijkheid van dit materiaal. Kunststof is relatief voordelig in de aanschaf, zeker omdat kunststoffen gevelplaten een lange levensduur hebben. Wat het bekleden van de gevel met kunststof financieel nog extra aantrekkelijk maakt, zijn de bovengemiddeld goede isolerende eigenschappen van deze bekleding. Kunststof houdt goed warmte vast en voorkomt een tochtstroom langs de gevels. Hierdoor ga je dus, als leuk bijkomend cadeautje, ook nog eens besparen op jouw energienota! Dat je hiermee tevens iets goeds doet voor het milieu en het klimaat, is natuurlijk mooi meegenomen.

Met kunststof bepaal je zelf

Woningeigenaren die voor kunststof gevel bekleding gaan, geven als grote pluspunt aan dat je met kunststof voor een product kiest dat je volledig naar eigen wens kunt laten maken. Er zijn tal van kleurvarianten mogelijk. Verder kun je kiezen voor diverse patronen, voor matte en houtnerf uitvoeringen en is er ook qua vormgeving veel mogelijk. De klant is meer dan koning in dit geval! Of je nu gaat voor een kunststof gevelplaten met houtstructuur om een boerderij mee op te lappen of juist stijlvolle en strak ontworpen platen zoekt om een villa of bedrijfspand netjes mee af te werken: het kan allemaal met kunststof!

Qua onderhoud maak je het jezelf gemakkelijk

Kunststof beplating op de woning aanbrengen, betekent dat je het jezelf op het gebied van onderhoud erg gemakkelijk maakt. Kunststof staat namelijk goed bekend vanwege zijn vuil afstotende werking. Stof, smeer en mos kunnen zich niet aan het materiaal hechten. Het onderhouden van jouw woninggevels van kunststof is dan ook een vrij eenvoudige klus. Wanneer je het kunststoffen oppervlakte enkele keren per jaar met een tuinslang afspoelt, is deze weer schoon. Nog voordeliger is natuurlijk dat je jouw gevels niet hoeft te schuren en verven. Kies je voor houten gevelbeplating, dan weet je dat je minimaal eens in de zeven à acht jaar flink aan de bak moet met een schuurmachine en kwast.

Lange levensduur betekent lang genieten

Een enorm aantrekkelijk kenmerk van kunststof is de lange levensduur. Kunststof gaat gemakkelijk tientallen jaren probleemloos mee, omdat deze gevelplaten goed bestand zijn tegen diverse soorten extreem weer. Of het nu vriest, keihard regent, hagelt of tropisch heet is: kunststof weert zich hier prima tegen.

Snelle plaatsing en montage

Ten slotte: als je de keuze maakt om voor kunststof te gaan,dan heb je de zekerheid dat een bouwbedrijf het gevelmateriaal snel en voordelig voor je kan plaatsen. De montage van bijvoorbeeld leien stenen, aluminium of houten platen op de gevel is namelijk een stuk arbeidsintensiever en daarmee tijdrovender én duurder. Kiezen voor kunststof is dan ook een goed idee!