grote kostenposten in de bouw

Grote kostenposten die in de bouw voorkomen kunnen worden

Bouwprojecten kunnen vaak een lange tijd duren. Er zijn verschillende partijen betrokken bij het proces en de constructie kan soms erg lastig worden. Door middel van een software die de correcte samenwerking tussen de verschillende kostenposten in de bouw verzorgd kan je ervoor zorgen dat je grote kostenposten kan voorkomen!

Waar je op moet letten in de bouw

In bouwprojecten ontstaan er vaak veel extra kosten. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer een project niet volgens de juiste specificaties wordt opgeleverd. Daarnaast kan een onderdeel van het verkeerde materiaal worden opgeleverd of kan er per ongeluk schade worden aangericht door weersomstandigheden. Deze faalkosten kunnen ontstaan door slechte communicatie tussen de verschillende partijen die betrokken zijn en wijzigingen in de plannen of vergunningen die te laat worden afgegeven. Hier meer over faalkosten en deze voorkomen

Wanneer je ervoor kiest om een slimme bouwsoftware aan te schaffen kunnen de verschillende partijen beter met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor komen menselijke fouten door tijdsdruk veel minder vaak door. Daarnaast is er meer duidelijkheid over de verschillende werkprocessen en kan je bovendien op een efficiëntere manier inkopen. Hierdoor verminder je de kans op faalkosten en problemen tijdens het bouwproces. Dit zorgt ervoor dat je de grote kostenposten van een bouw kan vermijden. Ben je benieuwd naar hoe deze software is ingericht? Bezoek dan de website van Afas. 

De voordelen van een bouwsoftware

De inkoop van bouwmaterialen heeft een grote invloed over het tijdsverloop van een bouwconstructie. Wanneer via een slimme bouwsoftware het inkoopproces veel efficiënter wordt gemaakt kan je dus veel tijd besparen op het algemene bouwproces. Daarnaast hoeft er niet geklooid te worden met verschillende Excel bestanden en E-mails. Het systeem genereert de inkoopopdrachten natuurlijk automatisch. 

Wanneer je in de bouw werkt worden de uren vaak geregistreerd op papier en worden er overal notities achtergelaten op memo’s en bouwtekeningen. Wanneer deze notities verloren raken kan dit een groot probleem veroorzaken. Door middel van een online workspace kan alles genoteerd worden op je slimme bouwsoftware zodat de notities nooit meer worden verloren. Hierdoor verlaag je de kans op faalkosten.