hagen en heggen

Groot aanbod hagen en heggen, waar starten?

Heggen worden meestal geplant om eigendomsgrenzen af ​​​​te bakken en privacy te bieden van om te beschermen te bieden tegen de mogelijke winden.
Er is een groot aanbod hagen en heggen: Ze kunnen formeel zijn, zoals geknipte Buxus (doos), Taxus (taxus) en Fagus (beuk) of informeel met kleurrijke bloembladeren, zoals Viburnum of Crataegus (meidoorn). Coniferen zijn ook populaire keuzes, en hoewel Leyland-cipres de reputatie tussen buren te veroorzaken, vormt het een effectieve haag als het onder controle wordt gehouden.

Praktische tips bij het kiezen van de juiste haag of heg

Het kiezen van planten is niet makkelijk, maar deze criteria moet je zeker in acht nemen:

  • Bepaal het type haag, bijvoorbeeld wintergroen, bladverliezend, bloeiend, formeel of informeel
  • Houd rekening met de bodemgesteldheid en situatie. Kies planten die dergelijke sites tolereren.
  • Bekijk eventuele specifieke vereisten, zoals te bereiken en te gewenste hoogte.
  • Controleer welke hagen lokaal groeien
  • Overweeg de hoeveel jaarlijks onderhoud die het nodig heeft als het is gemaakt. De timing en frequentie van het snoeien is afhankelijk van de soort en het algemene effect.
  • Hagen en heggen zullen helpen om dieren in het wild aan te trekken en zorgen voor onderdak en voedsel.

Wintergroen of bladverliezend?

Evergreens vormen prima hagen met de bonus dat ze het hele jaar door privacy leveren. Ze hebben echter de neiging om meer onderhoud te vergen en moeten jaarlijks worden gesnoeid. Coniferen zijn populaire groende keuzes, maar zeker regelmatig worden gesnoeid omdat (met uitzondering van taxus) verwaarloosde van overgroeide coniferenhagen niet kunnen worden hersteld.
Zoals de meeste struiken en bomen verliest ook een bladverliezende haag in de herfst zijn blad en aantrekkelijke groene kleur. Toch hebben bladverliezende hagen veel te bieden. Ze hebben vaak prachtige bloemen en bessen die wilde dieren naar de tuin lokken en zo bijdragen aan de biodiversiteit. Qua onderhoud verschilt de bladverliezende plant niet wezenlijk van de groenblijvende plant.

Planten kopen :aanbod hagen en heggen

Het kopen van haagplanten in bulk bij gespecialiseerde kwekers is over het algemeen goedkoper dan bij de detailhandel.
Kleinere transplantaties van ongeveer 60 cm zullen zich sneller dan grotere planten vestigen, vooral tijdens perioden van extreem weer zoals droogte of van een te hoog vochtgehalte. Maar als je snel een haag wilt maken, is het kopen van half volgroeide planten de juiste keuze. Ze zijn duurder en u moet de eerste twee jaar speciale aandacht aan water geven.