Gabion schanskorven

Gabion schanskorven gebruiken in de bouw? Zo doe je dat

Schanskorven zijn sinds een aantal jaren ongekend populair. Zowel particulieren als bedrijven en overheden maken graag gebruik van de stoere, robuuste korven. Ze worden gebruikt om tuinen en parken mee te decoreren maar zijn ook zeer geschikt om te gebruiken als geluidswal of beschoeiing. Een minder bekende manier om schanskorven te gebruiken is in de bouw. Schanskorven bieden een scala aan mogelijkheden en kunnen een verrijking vormen voor het uiterlijk van allerlei soorten en stijlen woningen en andere gebouwen. Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

Schanskorven als gevelbekleding

Sommige woningen en gebouwen kunnen wel wat extra’s gebruiken. Gabion schanskorven kunnen daarbij helpen. Door de gevel te bekleden met schanskorven van gabion krijgt deze een robuuste, stoere en moderne uitstraling en wordt het uiterlijk van het gehele gebouw of de gehele woning naar een hoger niveau getild. Een gevel met gabion schanskorven bekleden kan op verschillende manieren. Het is mogelijk om de gevel van diepe schanskorven te voorzien, zodat de gevel iets naar buiten komt en een robuuste uitstraling krijgt, maar het is ook mogelijk om voor ondiepe schanskorven te kiezen. Dit geeft een rustiger en natuurlijker resultaat. Omdat de breukmaterialen voor gabion schanskorven verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, is er voor elke bouwstijl een passende vorm van schanskorvengevelbekleding verkrijgbaar.

Een terrasoverkapping van gabion schanskorven

Bij een terrasoverkapping denken de meeste mensen aan een houten overkapping, vergelijkbaar met een klassieke tuinschuur. Er zijn echter veel meer manieren om een terrasoverkapping te creëren. Zo kan je kiezen voor een aluminium terrasoverkapping, een natuurlijke terrasoverkapping en is het ook mogelijk om een terrasoverkapping gedeeltelijk uit gabion schanskorven op te trekken. Schanskorven kunnen een muur vormen, maar zijn ook zeer geschikt om te gebruiken als steunpilaren. Gabion schanskorven bieden daarnaast de mogelijkheid om op stijlvolle wijze een tuinhaard of barbecue in te bouwen, waardoor de terrasoverkapping van alle gemakken voorzien kan worden.

Andere manieren om gabion schanskorven te gebruiken in de bouw

Schanskorven kunnen niet alleen voor de bouw van terrasoverkappingen of als gevelbekleding gebruikt worden, er zijn meerdere manieren om woningen of gebouwen te verrijken met schanskorven van Gabion. Zo is het mogelijk om de muren van een oprit naar een ondergrondse garage uit schanskorven te vervaardigen en kunnen schanskorven gebruikt worden om de vuilcontainers op stijlvolle wijze van een vaste plek te voorzien. Daarnaast zijn gabion schanskorven zeer geschikt om waterkunstwerken mee te maken, kunnen ze gebruikt worden om hoogteverschillen op een bouwkavel op stijlvolle wijze op te vangen en kunnen ze zelfs als binnenmuur functioneren. De mogelijkheden van schanskorven zijn eindeloos.