zonnepanelen

Ga jij voor zonnepanelen? Hier moet je op letten!

Het kost moeite om de beste zonnepanelen te krijgen. Door ervaring en prestaties van de zonne-industrie te combineren, kunt je echter de meest duurzame en efficiënte zonnepanelen krijgen van ’s werelds toonaangevende fabrikanten.

Er zijn veel fabrikanten van zonnepanelen, maar slechts weinigen werken op wereldstandaard om de beste kwaliteit zonnepanelen te leveren. Als het gaat om het selecteren van panelen, zijn hogere kosten over het algemeen gelijk aan hogere kwaliteit en verbeterde betrouwbaarheid. Je moet rekening houden met de lijst met goedgekeurde leveranciers van de Clean Energy Council in Europa.

Verschillende typen zonnepanelen

Voordat je tot aankoop overgaat, bekijk je het beste eerst het verschil tussen alle soorten zonnepanelen voor thuisgebruik. Er is bijvoorbeeld op kristallijn silicium gebaseerde zonne-energie op de markt, maar ook monokristallijn en polykristallijn. Ze hebben ieder verschillende voordelen en nadelen en de ervaring leert dat bepaalde typen beter zijn dan andere. Het type zonnepaneel dat je nodig hebt, kan ook sterk afhankelijk zijn van je dakconstructie en de weersomstandigheden in jouw omgeving.

Een specialist in de techniek achter zonnepanelen is ST Instruments.

Efficiëntie

Een andere factor om rekening mee te houden, is dat zonneprijzen je kunnen helpen het ontwerp te variëren dat minimaal 25-30 jaar meegaat en dit is dus een investering op lange termijn. Bekijk de prijzen in vergelijking met paneelefficiëntie (de hoeveelheid zonlicht die een zonnecel bereikt die daadwerkelijk wordt omgezet in elektriciteit). Elk paneel heeft een ander wattage of vermogen. Panelen met een hoger wattage zijn vaak efficiënter.

Garantie

Het is belangrijk om de garantie te controleren. De installateur en fabrikanten van zonne-apparatuur bieden verschillende garanties om ervoor te zorgen dat je systeem tijdens de levensduur soepel functioneert.

Garanties variëren in duur en voorwaarden, maar zijn meestal tussen de 10 en 25 jaar. Dit gaat samen met Bank vermogen. Wees dus voorzichtig en kies voor een bedrijf dat waarschijnlijk nog steeds aanwezig zal zijn om aan de garantie te voldoen. Meestal zijn grotere zonne-energiebedrijven zoals LG, Panasonic en Hanson veilig en stabiel. Dit biedt je voldoende zekerheid over jouw investering.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van zonne-energie, een is dat zonnepanelen extreem sterk en duurzaam zijn en elektriciteitsrekeningen aanzienlijk verminderen.