zonnepanelen terugverdientijd

Factoren die invloed hebben op de zonnepanelen terugverdientijd

Als je besluit om zonnepanelen aan te schaffen dan heb je hiervoor een groot bedrag nodig. Dit bedrag kan meestal oplopen tot 5000 euro. Een groot bedrag, wat je wel als investering in jouw woning mag zien. De marktwaarde van de woning zal immers oplopen, aangezien de zonnepanelen een onderdeel worden van de woning. Hierdoor kun jij het huis met meer winst verkopen dan voorheen. Daarnaast kunnen meerdere generaties profiteren van de zonnepanelen die voor een lange periode meegaan. Naast de bijdrage die je levert aan een duurzame wereld, gaan de kosten van de energierekening tevens omlaag. Bereken vooral van tevoren de zonnepanelen opbrengst.

Invloed op de zonnepanelen opbrengst

Er zijn verschillende factoren die de terugverdientijd beïnvloeden, oftewel de tijd die je nodig hebt om het ingelegde bedrag voor de zonnepanelen terug te verdienen. Ten eerste de subsidie, hoe meer subsidie je ontvangt hoe sneller je in staat bent om de kosten terug te verdienen. Zorg er daarom voor dat je een goede subsidieregeling afsluit. Daarnaast spelen de kosten van de aanschaf en installatie een grote rol. Verder de stroomprijs van de energie, het aantal uren in de zon en de kwaliteit van de zonnepanelen.

Kosten van de installatie

De kosten van de zonnepanelen wens je zo laag mogelijk te houden en de subsidie zo hoog mogelijk. Dit is iets wat je kunt bereiken door voldoende onderzoek te doen. Vergelijk vooral verschillende bedrijven met elkaar en achterhaal wat de goedkoopste optie is. Daarnaast moeten de zonnepanelen geïnstalleerd worden, hiervoor heb je een expert nodig. Kies vooral een bedrijf dat dicht bij jou in de buurt ligt, om de kosten voor het huren van een vakman of vakvrouw zo laag mogelijk te houden.

Uren in de zon en de kwaliteit van de zonnepanelen

De uren in de zon hebben een grote invloed op de winst die je kunt behalen. Kies er daarom voor om de zonnepanelen in de zuidelijke richting te plaatsen. Verder is het belangrijk om de zonnepanelen niet onder de schaduw van een boom neer te leggen. Hoe meer uren in de zon, hoe hoger het rendement. De winst van de zonnepanelen is tevens hoger als je kiest voor zonnepanelen van hoge kwaliteit. Het vermogen van de zonnepaneel is niet per soort hetzelfde. Doe hier vooral voldoende onderzoek na om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt.