Epoxy vloercoating kopen

Epoxy vloercoating kopen: waarom is dat slim en voordelig?

Als je een goede vloer zoekt voor in jouw woning, kantoorpand of een andere ruimte, dan heb je tegenwoordig behoorlijk wat te kiezen. Je kunt gaan voor bijvoorbeeld een gietvloer, laminaat, parket, maar ook betonvloeren, tegelvloeren of coatingvloeren zijn een mogelijkheid. Deze overvloed aan vloertypen kan het uitzoeken van de voor jou perfecte vloer best wel lastig maken. Want hoe kies je nu een geschikte vloer uit die niet al te duur is, maar tegelijk wel lang meegaat, hygiënisch is, vochtbestendig is en tegen een stootje kan? Stel je dit soort hoge eisen, dan is een epoxy vloercoating kopen wellicht geschikt voor jou. Wie kiest voor vloeren van met een coatinglaag van epoxy, kiest om meerdere reden een voordelige vloervariant uit!

Epoxy coating vloeren zijn goed betaalbaar en worden snel gelegd

Een van de grote pro’s van vloercoating Epoxy kopen is wellicht de betaalbaarheid van dit bijzondere vloertype. Epoxy vloeren zijn een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld gietvloeren, omdat ze een dunnere harslaag hebben dan de gietvloer en ook aanzienlijk sneller gelegd kunnen worden. Epoxy vloeren kunnen namelijk eenvoudig over een bestaande vloer worden heen gelegd, of deze nu van hout is, een gietvloer is of een betonvloer. Waar een gietvloer leggen al snel vier tot zes dagen kan duren, duurt dit bij een coatingvloer maximaal twee dagen.

Variatiemogelijkheden met epoxy coating

Een andere goede reden om te kiezen voor epoxy vloercoating kopen, zijn de variatiemogelijkheden. Qua kleuren zijn er diverse mogelijkheden, maar ook kun je profielen en patronen in de vloer laten aanbrengen. Zo kun je kiezen voor een betonlook, een houtlook of voor een vloer met gekleurde patronen om in bedrijfshallen of kantoorruimtes te gebruiken. De keuze is aan jou: er zijn mogelijkheden in overvloed!

Een vloertype met een bovengemiddelde draagkracht

Ga je voor een vloer met een bovengemiddelde draagkracht, dan is een vloercoating epoxy kopen ook ideaal. Epoxy vloeren hebben meer draagkracht dan de gemiddelde vloer. Ze zijn geschikt in woningen en kantoren. In loodsen en fabriekshallen zijn gietvloeren echter een betere optie, omdat die nog sterker zijn en zwaar materieel aankunnen. Maar al met al kun je met vloercoating epoxy kopen jarenlang vooruit. Deze vloersoort is dus erg duurzaam.

Het schoonhouden van epoxy is eenvoudig

Een ander aantrekkelijk kenmerk van de epoxy coatingvloer is dat het reinigen van deze vloersoort erg gemakkelijk gaat. Epoxy vloeren zijn naadloos, waardoor er geen vuil en troep in vloernaden kan komen te zitten. Ook zijn ze bestand tegen vloeistoffen en zijn ze gevoelloos voor de meeste chemicaliën en zuren. Epoxy vloercoating kopen is dan ook aantrekkelijk als je niet houdt van onhygiënische ruimtes en snel wilt kunnen schoonmaken. Vandaar ook dat epoxy populair is voor gebruik in kantoorruimtes, maar ook in keukens van huizen steeds vaker wordt toegepast.

Epoxy en vloerverwarming gaan goed samen

Wil je jouw vloer voorzien van vloerverwarming, dan is met epoxy coating geen probleem. Wie kiest voor vloerverwarming, is af van radiatoren in huis. Dat spaart niet alleen de nodige ruimte uit. Ook betekent de combinatie epoxy en vloerverwarming dat je effectiever stookt en uiteindelijk energie bespaart. De woning wordt met vloerverwarming namelijk een stuk efficiënter verwarmd. Zo sla je met epoxy coating vloeren dus meerdere vliegen in één klap!