energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen hoe doe je dat?

Een energielabel is verplicht als je je woning wilt verkopen. Maar bovenal is een energielabel handig om te hebben wanneer je meer inzicht wilt hebben in het energieverbruik van je woning.

Hoe vraag je een energielabel aan?

Als je een definitief energielabel nodig hebt dan kun je online een energielabel kopen. Je vraagt een energielabel aan bij een van de 300 landelijke aangesloten, opgeleide en ervaren inspecteurs. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte, en gaat de inspecteur voor je aan de slag.

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Heb je een energielabel A dan is je woning enorm zuinig, een beter label dan dat kun je niet krijgen. Heb je een label G, dan is er een hoop werk aan de winkel en moet de woning energiezuiniger gemaakt worden. Hoe hoger het energielabel hoe beter de woning is geïsoleerd. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen en wek je je eigen energie op, dan telt dat ook mee voor de hoogte van het energielabel.

Het voorlopige energielabel nachecken

Sinds 2015 heeft iedere woningeigenaar een voorlopig energielabel gekregen. Dit is een voorlopig energielabel uitgegeven door de Rijksoverheid, gebaseerd op het bouwjaar, type woning en oppervlakte. De meeste woningen krijgen standaard energielabel C toegewezen. Om zeker te weten welk energielabel de woning heeft kun je een definitief energielabel aanvragen. Een definitief energielabel wordt steeds meer verplicht, de overheid wil steeds meer dat woningen verduurzaamd worden. Om die reden is het verplicht om bij de verkoop of verhuur van de woning het energielabel definitief te maken.

Een definitief energielabel aanvragen

Wil je werkelijk inzicht in de energiekosten van je woning, of ga je je woning verkopen? Dan kun je een definitief energielabel aanvragen. Online kun je een energielabel kopen, landelijk zijn er meer dan 300 partijen die opgeleid en ervaren zijn in het inspecteren van de woning.