klakvrij huis

Een kalkvrij huis met Amysoft

Kalk zit overal. In het kraanwater, je koffiezetapparaat, je wasmachine en in je badkamer en toilet. Maar kalk kan ook op verwarmingselementen zitten en wanneer dit gebeurt zorgt dat voor isolatie. Het wordt minder warm in huis waardoor jij de thermostaat hoger moet zetten en je energierekening omhoog vliegt. Zonde natuurlijk, want het is niet nodig. Door gebruik te maken van een waterontharder ben je snel verlost van de kalk in huis en zal je energierekening aanzienlijk lager zijn.

Hoe werkt het?

De ontharder heeft een harstank waar heel veel kleine kunsthars bolletjes in zitten waar het leidingwater langs gaat. Zodra dit water langs te bolletjes komt de kalk uit het water vast te zitten aan de bolletjes. Op hetzelfde moment laten die bolletjes natrium los zodat de kalk in het water wordt vervangen door natrium, dat geheel onschuldig is. Wanneer de bolletjes vol zitten met kalk zorgt de ontharder ervoor dat er zout water door de tank stroomt. De bolletjes laten de kalk hierdoor weer los en vullen zich weer met natrium. Het afvalwater met kalk wordt vervolgens afgevoerd naar het riool.

Het plaatsen van de ontharder

Wanneer je een waterontharder bij Amysoft bestelt zorgen zij ervoor dat deze geplaatst wordt op een goede plek in je woning. Dit kan bijvoorbeeld in de bijkeuken maar ook in de garage of de trapkast. Op die manier is de ontharder makkelijk te bereiken wanneer het zout bijgevuld moet worden of om te kijken hoeveel zout er nog aanwezig is.

Wat zijn de voordelen

Het grootste voordeel is dat er geen kalk meer in het water zit. Daarnaast zorgt het kalkvrije water er ook voor dat de aanwezige kalkaanslag wordt opgelost. Geen kalkresten meer in de badkamer maar ook apparaten die aanzienlijk langer meegaan en een energierekening die minder hoog is.