huis kopen op Curaçao

Een huis kopen op Curaçao

Een huis kopen op Curaçao kan een slimme investering zijn. De toerisme in Curaçao (met voornamelijk Nederlanders) blijft elk jaar stijgen. Hierdoor zal de vraag naar een huis op Curaçao ook steeds stijgen. Bovendien is het ook erg fijn om een vakantiehuis op Curaçao te hebben omdat je hier lekker kunt ontspannen met ontzettend veel zon, zee & strand.

Hoe kun je investeren in een 2e huis op Curaçao?

Investeren in een tweede huis op Curaçao kan op verschillende manieren. Kort uitgelegd:

  • Direct afbetalen
  • Hypotheek via een Curaçaose bank
  • Hypotheek via een Nederlandse bank

Een huis direct afbetalen spreekt voor zich. Echter is het vaak lastig om in 1 keer zo een groot bedrag te betalen. Tenzij je nog ergens een potje geld hebt liggen en minimaal € 100.000 in 1 keer kwijt kunt. Op deze manier kun je direct naar de makelaar of de particuliere verkoper om het huis af te nemen.

Een andere mogelijkheid is een hypotheek afnemen via een Curaçaose bank. Er zijn namelijk diverse Curaçaose banken die hypotheken verstrekken voor huizen op Curaçao. Zij kennen de Curaçaose huizenmarkt goed en weten precies hoe je het best een huis daar kunt financieren.

Het is ten slotte ook mogelijk om een hypotheek af te nemen via een Nederlandse bank. Dit kan bij je eigen bank door aan te geven dat je nog een 2e huis wilt kopen in het buitenland. Hierbij gelden natuurlijk andere regels dan een huis kopen in Nederland.

Om er zeker van te zijn wat de beste optie is kun je in gesprek met meerdere adviseurs voor hypotheken op Curaçao.

Van te voren kun je alvast kijken wat voor soort huizen er op Curaçao zijn en wat voor huis je zou willen afnemen. Dit kan op Kopen.Curaçao-Huis.nl. Het is handig om ook op reis te gaan naar Curaçao om fysieke bezichtigingen te regelen zodra de hypotheek rond is.