groendak

Een groendak, is dat onderhoudsvriendelijk?

Een groendak is een ideale dakbedekking. Ten eerste isoleert het goed, waardoor je niet alleen geld bespaart maar ook nog eens het milieu een handje helpt door minder energie te verbruiken. Daarbij gaat je dak veel langer mee omdat het een soort beschermlaag is. Maar hoeveel tijd ben je kwijt met het onderhoud van je groendak?

Wat is een groendak?

Een groendak, ook wel sedumdak genoemd, is een bepaald type dakbedekking. Er worden speciale sedumplanten op het dak geplaatst die het hele jaar mooi blijven en vele voordelen hebben. Plaats je je sedumdak op de garage? Dan zal het hier in de zomer veel koeler zijn, en in de winter minder koud. Dit geldt natuurlijk ook voor andere ruimtes, al zijn deze vaak al wat beter geïsoleerd dan een garagedak.

Het onderhoud van een groendak?

Het onderhoud van een groendak is eigenlijk heel simpel. De planten die worden gebruikt zijn namelijk speciaal geselecteerd. Ze hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Kies je voor grotere planten en maak je er een mooie daktuin van, dan zul je meer moeten snoeien en bemesten. Echter, de meeste mensen kiezen voor een simpele versie: de sedummatten. Hier hoef je amper naar om te kijken.

Wel moet je, vooral in de herfst, dode bladeren en takken verwijderen. Ook is het soms nodig om wat water te geven, vooral tijdens de hete zomer. Eventuele schade na storm moet ook zo snel mogelijk hersteld worden, en na zware regenval is het slim om alles even te checken.

Hoeveel kost een groendak?

De prijs van een groendak is heel erg afhankelijk van wat je eigenlijk allemaal wil planten. Hoe uitgebreider je tuintje op je dak, hoe hoger de kosten. Een groendak offerte aanvragen is dan ook de enige manier om een duidelijk idee te krijgen van de prijs voor jouw specifieke wensen.